Aanbieding

Kat uit perscontainer gered
© Circovic Milos / Shutterstock

Op het laatste moment neemt iemand een kijkje in de perscontainer en ziet plotseling iets bewegen

Door Kaami Kanje

Online sinds

Het moet een heel traumatische ervaring voor de medewerkers zijn geweest. Want plotseling beweegt er iets in de perscontainer!

In Bremen, Duitsland werd een afschuwelijke tragedie op het nippertje voorkomen. Slechts enkele momenten voordat de perscontainer het afval volledig zou samenpersen, kijkt een medewerker nog eens in de pers – en redt daarmee een leven!

Tussen het afval bevindt zich een klein kitten, dat zo gered wordt van de dood. Maar een blik op zijn poot zorgt voor de volgende schrik: die hangt slechts "aan een zijden draadje".

 

Kitten uit perscontainer gered

De zwaar gewonde kater wordt onmiddellijk naar het dierenasiel gebracht. Hoewel het asiel op dat moment eigenlijk gesloten is en een opnamestop heeft, wordt er natuurlijk meteen voor de kater gezorgd.

Helaas is zijn poot niet meer te redden en moet deze worden geamputeerd, staat er in een Facebook-bericht van 7 augustus 2024. Maar Oscar, zoals de kitten is genoemd, is inmiddels na intensieve zorg en behandeling weer op de hersteld. De naam is een eerbetoon aan het groene monster uit Sesamstraat dat in een vuilnisbak woonde.

 

Dierenasielen aan de grenzen van hun capaciteit

Het dierenasiel in Bremer staat momenteel, net als veel dierenasielen in Nederland, aan de grenzen van zijn capaciteit. De reden: te weinig personeel en veel te veel dieren. Momenteel worden meer dan 500 dieren verzorgd; alleen al de afgelopen zes weken kwamen er 150 achtergelaten dieren bij. De tragische keerzijde van de vakantietijd.

Het aangrijpende lot van de kleine Oscar maakt pijnlijk duidelijk dat er dringend een heroverweging nodig is wat betreft de verzorging van katten, honden en kleine dieren. "Voor de dieren die ons nodig hebben, omdat ze niemand anders hebben."

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen