Aanbieding

Kat witte op zoek naar thuis

Kat witte op zoek naar thuis

© Dierenkliniek Zwaag

Mijn baasje besluit dat ze over de regenboogbrug wilt gaan: hierdoor bestaat de kans dat ik moet worden laten ingeslapen

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Niet iedere hond of kat is even makkelijk, en dat geldt zeker ook voor de kat Witte. Toch vinden wij dat ook kat Witte een definitief thuis verdient. 

Het kan toch niet waar zijn, een kat van 12 jaar in laten slapen omdat ze niet plaatsbaar zou zijn. Vandaar dat wij graag dit bericht met jullie delen in de hoop dat er zo snel mogelijk een definitief thuis wordt gevonden voor deze prachtige kat. Wil jij adoptant worden? Lees snel verder.

Witte's achtergrond en huidige situatie

De eigenaar van de witte kat met de naam Witte zit in de laatste fase van euthanasie en verwacht binnen 2-3 weken een afspraak te hebben. Normaal gesproken worden katten via een asiel herplaatst, maar in Witte's geval is dat ingewikkelder.

Gedrag en karakter van Witte

Witte heeft in haar verleden waarschijnlijk mishandelingen ondergaan, wat heeft geleid tot afwijkend gedrag. Ze kan erg vriendelijk zijn, maar ook momenten hebben waarop ze onvoorspelbaar is. Andere dieren zijn voor haar onverdraaglijk. Ze verdedigt haar territorium buiten met veel agressie, zelfs grote honden durven haar niet te passeren. Andere katten worden ook niet altijd getolereerd in haar omgeving. Zelfs de postbode kan soms haar woede voelen. Binnen kan Witte echter heel lief en aanhankelijk zijn, hoewel ze ook dan haar wisselende momenten heeft.

Specifieke behoeften en uitdagingen

Vanwege haar gedrag is Witte niet geschikt voor herplaatsing via een asiel. Ze kan niet samenleven met andere dieren of kleine kinderen. Witte is gewend aan een tuintje. Door haar moeilijkere gedrag komt ze zelden bij de dierenarts. We hopen dat iemand haar een liefdevol en passend thuis kan bieden. Als er geen nieuw thuis voor haar gevonden wordt, is het wellicht eerlijker om haar te laten inslapen, dit hopen we echter te voorkomen!

Dringende oproep voor een nieuw thuis

Tijdens een huisbezoek toonde Witte zich van haar beste kant: ze gaf kopjes en liet zich even aaien. Dit geeft hoop dat er toch een geschikte plek voor haar te vinden is.

 Je kunt ook mailen naar goudenmandkat@gmail.com voor meer informatie.

Laten we hopen dat iemand bereid is om deze bijzondere kat het liefdevolle thuis te geven dat ze verdient.

Zou je graag een kat willen redden, maar is Witte iets teveel uitdaging voor je? Er zijn nog vele andere katten en kittens die een huis zoeken!
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen