Aanbieding

38 honden gered

38 honden gered

© Bob Gist

Vissers verrichten heldendaad en redden 38 honden van verdrinking in meer

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Van reddingsverhalen gaat ons hart altijd sneller kloppen, en dit verhaal uit Amerika is een prachtig verhaal van een stel vissers die een aantal honden redden.

Bij Wamiz lopen we altijd warm voor bijzondere reddingsacties van viervoeters, en het volgende verhaal is er ééntje voor de boeken.

Vissers in de Amerikaanse staat Mississippi hebben 38 jachthonden van de verdrinkingsdood gered. De vissers haalden de uitgeputte dieren net op tijd met hun boot uit het water, al hadden ze daar drie pogingen voor nodig.

Drie Pogingen Nodig om Honden te Redden

De vissers waren aan het varen op Grenada Lake toen ze honden hoorden blaffen. Toen ze naar het geluid gingen, zagen ze tientallen honden in het midden van het meer zwemmen.

De honden maakten deel uit van een jachtgroep, te herkennen aan de nummers die op hun vacht waren geschilderd. Mogelijk achtervolgden ze een hert dat het water in was gesprongen.

"Een hert kan het water oversteken, maar voor deze honden is dat niet mogelijk," vertelt Bob Gist aan AP. Hij realiseerde zich dat de uitgeputte honden zouden verdrinken als ze niet snel geholpen werden. "De honden waren overal. Ze zwommen in cirkels en wisten niet welke kant ze op moesten."

Uiteindelijk slaagden Gist en twee anderen erin om 38 honden uit het water te redden. Omdat hun boot niet groot genoeg was, moesten ze meerdere keren heen en weer varen tussen het midden van het meer en de oever. Daar werden de honden herenigd met hun baasjes.

Gelukkig werden de jachthonden op tijd gered.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen