Aanbieding

Hond en kind op het strand

Reuzenschnauzer rent op klein meisje af op het strand en doet iets heel speciaals (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Een vader filmt zijn dochter terwijl ze aan het spelen is in de zee. Plots rent Riesenschnauzer naar het nietsvermoedende kind toe. Wat gebeurt daar toch?

Niet iedereen is blij met honden op sommige stranden, maar deze viervoeter vervangt zelfs de strandwacht. Een YouTube-video gaat viraal op het internet. Het laat de grote verantwoordelijkheid zien van een Schnauzer genaamd Yatzi, waar veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen.

Het is een bewolkte dag en het kleine meisje zwemt in de zee. Het water is woelig en de golven zijn luidruchtig, maar niet erg groot. Dus er is eigenlijk geen reden tot bezorgdheid.

Een Schnauzer wordt een strandwacht

Dan komt de massieve Schnauzer in actie. Yatzi lijkt met het meisje te willen spelen. Maar wanneer de vader nadert, realiseert hij zich wat er werkelijk gebeurt: de hond beschermt het kleine meisje!

Yatzi is verre van gewoon een dagje plezier en spelen op het strand te hebben. Hij dient als beschermhond voor het meisje en probeert te voorkomen dat de golven gevaarlijk kunnen worden voor zijn menselijke vriendin. De video toont twee minuten waarin de hond onvermoeibaar over het kind waakt. Het is duidelijk dat de Schnauzer bezorgd is om het fysieke welzijn van het meisje. Later op de dag staat hij haar zelfs niet toe om nog richting het water te gaan.

 

 

Het meisje lijkt geïrriteerd te zijn omdat ze constant door Yatzi wordt gevolgd, maar ze heeft geen andere keuze: hij laat haar gewoon niet met rust. Het kind verliest een paar keer haar evenwicht en de Schnauzer helpt haar om rechtop te blijven staan. De hond gedraagt zich als een vader.

Schnauzers zijn ideale waakhonden

De Schnauzer is een hond die zich onderscheidt van de massa omdat hij zijn taak als waakhond uiterst serieus neemt. Zijn beschermende aard kan er echter ook toe leiden dat hij constant blaft. Het is een ras dat vanwege zijn zelfstandigheid een bovengemiddelde intelligentie heeft.

Als elk kind toch zo'n geweldige beschermer als Yatzi had...

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen