Aanbieding

hond-vastgebonden-aan-hek

Hij zat helemaal vast.

© Facebook Abyda Jaén

Toen reddingswerkers werden opgeroepen om jachthond in nood te helpen, hadden ze geen idee wat hen te wachten stond

Door Kaami Kanje

Online sinds

Toen ze hem vonden, aarzelden ze niet om hem onmiddellijk uit die benarde situatie te bevrijden waarin hij vastzat.

Toen reddingswerkers in Spanje werden opgeroepen om een jachthond in nood te helpen, hadden ze geen idee wat hen te wachten stond.

Toen ze ter plaatse kwamen, vonden ze een kleine Bretonse Spaniël in zeer slechte staat. 

"Toen we het melding kregen, hebben we geen moment geaarzeld om naar zijn redding te gaan", verklaart Abyda Jaén op haar Facebookpagina. Verstrikt, zoals te zien is op de bovenstaande foto, was hoe ze Ángel vonden, een hond die overduidelijk te lijden heeft gehad onder "fysiek en psychologisch misbruik". 

Gebruikt als jachtinstrument

De Epagneul Breton, een Frans hondenras dat voor de jacht wordt gebruikt, was vastgebonden aan een hek, met een touw om zijn nek. "Hij was erg bang, hij zag er erg mager uit en had over het algemeen een zeer slechte conditie", aldus de vereniging uit Jaén in hun bericht van 22 mei. Hij zat verstrikt in een hekwerk en kon amper bewegen

Lees ook: De schokkende vondst in de rugzak op het treinstation laat het personeel met ongeloof achter

Na de redding onderging hij de nodige veterinaire controle en testte positief op Leishmaniasis. "Met zijn behandeling en goede voeding is zijn uiterlijk enorm verbeterd, nu is het alleen nog een kwestie van vertrouwen in ons blijven hebben, aangezien hij erg bang aankwam."

"Als jachthond is hij waarschijnlijk alleen gebruikt als een werkinstrument voor de jacht, zonder zorg of genegenheid te ontvangen", betreurt de vereniging. Gelukkig is de hond nu gered en hopelijk kan de hond snel een nieuw huis vinden waar hij liefde kan leren kennen.

Op een snel nieuw thuis, Angel! ❤️

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen