Aanbieding

Een lynxwelp

Een lynxwelp

© @davidloop65

Wandelaar neemt achtergelaten kitten onder zijn hoede: hij beseft niet welke enorme vergissing hij maakt (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

David Loop is de president van het Sierra Pacific Furbabies-asiel.

Op 24 april ontving hij een oproep van een wandelaar die een eenzaam kitten had gevonden op een wandelpad.

Toen David de doos van de wandelaar ophaalde, verwachtte hij niets bijzonders.

Enorme verrassing

Maar toen hij de doos opende waarin de "kitten" zat, was David verrast om te ontdekken dat het dier in de doos helemaal geen kat was...

De reddingswerker werkt dagelijks met katten en kittens, dus hij herkende meteen dat het om een wild dier ging en niet om een huiskat.

Het was een lynx!

Specifieke behoeften

Ondanks hun fysieke gelijkenissen hebben kittens en lynxen zeer verschillende behoeften.

Kittens kunnen bijvoorbeeld worden geplaatst in liefdevolle menselijke huishoudens, terwijl geredde lynxen moeten worden teruggebracht naar de natuur. Zodra David besefte dat hij een lynx in handen had, nam hij contact op met wildexperts.

Leslie Triplett, een erkende specialist in het rehabiliteren van wilde dieren en de manager van Pond Digger Ranch Wildlife Rehabilitation, nam het over.

Ze merkte op dat lynxen op zo'n jonge leeftijd nooit alleen hun nest verlaten, tenzij er iets mis is. Omdat deze 5 weken oude lynx alleen op het pad rondzwierf, achter de wandelaar aan, is de kans groot dat er iets met zijn moeder is gebeurd.

Een toekomst in het wild

Dankzij Davids snelle reactie heeft de lynx zich niet aan mensen gehecht en kan hij worden vrijgelaten in het wild zodra hij volgroeid is.

Voordat geredde wilde dieren in de natuur kunnen worden vrijgelaten, moeten ze tijd doorbrengen met leden van hun eigen soort.

Leslie Triplett heeft hem daarom overgebracht naar een opvangcentrum waar een andere jonge lynx verblijft waarmee hij een band kan opbouwen.

Vandaag de dag is de kitten druk bezig alles te leren wat hij moet weten als lynx voordat hij terugkeert naar de natuur.

Update van de situatie

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen