Aanbieding

Rode lynx
© Shutterstock.com

Ze zag een kat voor het raam staan. Toen ze beter keek, pakte ze haar telefoon (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Het zien van een onbekende kat, is nog niet zo'n grote verrassing, maar wanneer de kat een vertegenwoordiger blijkt te zijn van een bedreigde soort...

Een vrouw die in Okanagan woont (British Columbia, VS), hoorde gemiauw vanaf het terras. Ze had geen kat, dus maakte het geluid haar ongerust.

Toen ze naar de terrasdeur liep, zag ze een kitten.

Buitengewone gast

Gelukkig vertelde haar instinct haar dat dit geen gewone kat was. Toen ze beter keek, besefte ze dat ze keek naar... een Lynx!

Gelukkig kwam het niet bij de vrouw op om voor het katje te "zorgen". Ze opende de deur niet, probeerde hem niet te voeden, maar pakte gewoon haar camera en filmde de hele ontmoeting.

Het katje bleef even bij het huis staan en ging toen verder op zijn weg. Misschien wachtte zijn moeder in de buurt? Dat is heel goed mogelijk!

De video van de ontmoeting met de lynx heeft indruk gemaakt op internetgebruikers. Iedereen bewondert zijn vacht en schattige snuitje. Het is echter belangrijk te onthouden dat het een zeer efficiënte roofdier is.

Rode lynx - een verwant van de Euraziatische lynx

De rode lynx is de kleinste vertegenwoordiger van de Lynx. Het komt alleen voor in Noord-Amerika. Het heeft een lengte van 70-120 cm en weegt tot 14 kg. De kittens bereiken tegen het einde van het eerste levensjaar al een gewicht van 4,5 kg.

Hoewel het niet met uitsterven wordt bedreigd, is zijn populatie niet groot en is hij in veel gebieden uitgeroeid. Een ontmoeting met een rode lynx in het bos is zeldzaam.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen