Aanbieding

Amanda Richmond Rogers met haar hond Groot

Amanda Richmond Rogers wilde haar hond koste wat kost redden

© Amanda Richmond Rogers / Instagram

Ze sprong in bevroren rivier om haar hond te redden: haar lichaam werd gevonden met hond nog steeds in haar armen

Door Kaami Kanje

Online sinds

Deze vrouw heeft alles geprobeerd om haar hond te redden, en het heeft haar het leven gekost.

Tijdens een wandeling in december 2023 in de buurt van de North Fork Eagle River in Alaska vierden Amanda Richmond Rogers, 45 jaar oud, en haar man Brian Rogers hun 18e huwelijksverjaardag in de buitenlucht, omringd door majestueuze landschappen.

Samen met hun twee honden hadden de twee geliefden helaas maar kort geluk: een van hun honden, genaamd Groot, viel tijdens de wandeling in een bevroren rivier. De 49-jarige man dook toen snel in de rivier, maar besefte al snel dat hij Groot niet kon vinden. Voor zijn eigen veiligheid kwam hij weer boven water.

Geconfronteerd met de terughoudendheid van haar man, luisterde Amanda Richmond Rogers alleen naar haar hart en sprong ze ook in het ijskoude water in de hoop haar geliefde viervoeter te redden, maar ze kwam nooit meer uit de rivier.

Brian Rogers probeerde haar te weerhouden, maar hij legde aan de Anchorage Daily News uit dat hij aan haar gezicht kon zien dat ze alles zou doen om haar hond te redden. Hij legde uit dat ze evenveel van haar honden hield als van haar vier kinderen en sprong niet om "gewoon een hond" te redden: ze zou een familielid redden.

Helaas liet deze bevroren rivier Amanda en Groot geen kans.

Haar lichaam werd gevonden met haar hond in haar armen

Ondanks een zoektocht die meerdere dagen duurde, was Amanda Richmond Rogers niet gevonden. Tot 24 maart 2024, toen haar lichaam eindelijk werd ontdekt, 4 maanden na de tragedie. Maar Amanda werd niet alleen gevonden: in haar armen lag haar hond Groot, die ze uiteindelijk onder water had gevonden.

Ze is overleden als een ware heldin, en het is waarschijnlijk dat ze haar hond gerust had kunnen stellen tijdens hun laatste momenten samen. Tijdens een herdenkingsceremonie spraken haar zoons liefdevolle woorden ter ere van hun overleden moeder: "Laat mijn moeder een voorbeeld voor jullie zijn en verlaat deze wereld zonder spijt."

Geprezen om haar moed en de warmte die ze bracht in het leven van al haar dierbaren, rust Amanda Richmond Rogers nu in vrede met haar hond, aan wie ze onvoorwaardelijke liefde heeft teruggegeven, zoals dieren dat zo goed kunnen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen