Aanbieding

Stichting dierenlot

Stichting Dierenlot zit zich in voor alle dieren in nood

© stichting Dierenlot

Echte helden: stichting Dierenlot gaat door het vuur voor dieren in nood

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Bij Wamiz zijn we erg onder de indruk van stichting Dierenlot. Van piepkleine hokken, tot mishandeling tot alleen achtergelaten: deze helden zoeken een oplossing.

Het is ongelooflijk maar waar: dierenmishandeling komt nog steeds op grote schaal voor. Dieren opgesloten in te kleine hokken, geschopt en geslagen of gewoon op straat gedumpt: need we say more? Maar de medewerkers van Stichting DierenLot weigeren de moed te laten zakken.

Op maat

De stichting gaat voor oplossingen op maat. Dus niet 'gewoon' geld geven of een slimme campagne, maar kijken wat er nodig en daarop inspringen. Dit doen ze door met name lokale en regionale, kleine en middelgrote organisaties te ondersteunen. Precies die clubs die vaak ongelooflijk belangrijk werk doen, maar vaak maar moeilijk aan middelen kunnen komen. Denk hierbij aan het werk van het dierenasiel bij jouw om de hoek, of die hondenorganisatie waar je laatst enthousiast van werd. De ene keer gaat het om geld voor grotere hokken, dan weer om het bouwen van quarantaineruimtes. Heel inspirerend zijn ook de DierenLot ambulances die nu overal in Nederland rijden.

250 voertuigen

Eind december vorig jaar stond de teller op 250 door de Stichting DierenLot in bruikleen gegeven hulp voertuigen. De dierenambulances zijn het belangrijkst, maar DierenLot beschikt ook over auto's, uitlaatfietsen en bakfietsen voor dierenhulporganisaties. Een heel ander voorbeeld zijn de gratis cursussen voor vrijwilligers bij bijvoorbeeld dierenambulances.  En vorig jaar was DierenLot één van de initiatiefnemers van het speciale meldpunt voor dieren die het slachtoffer zijn van de oorlog in Oekraïne. Kortom: hulde, hulde, hulde. 

Een van de dieren ambulances

Jij kan ook helpen!

Jij kan ook iets doen vanuit je huis of wellicht zou je het leuk vinden fysiek deel uit te maken van deze organisatie. Dat kan allemaal! Je kan je aanmelden als vrijwilliger van Dierenlot, en daarnaast kan je ook simpelweg een donatie doen. Alle beetjes helpen!

 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen