Aanbieding

Scholieren rennen met honden

Het idee voor deze speciale "les" is gewoon geniaal

© spm santeplusmag.com

In plaats van gymlessen rennen leerlingen op deze school met asielhonden (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Terwijl andere leerlingen wiskunde of biologie studeren, zijn deze bezig met het uitlaten van honden uit het asiel. Een ongebruikelijk initiatief maakt internetgebruikers enthousiast.

Een groep kinderen in sportkleding loopt door een bebost gebied. Ze hebben honden aan de lijn, die duidelijk genieten van de hele ervaring. Voor de viervoeters is het een heerlijke afwisseling van het leven in het asiel.

Met dit initiatief heeft de St. Joseph High School in Santa Maria, Californië een echte win-winsituatie gecreëerd. Zowel de honden uit het asiel als de leerlingen profiteren van deze ongebruikelijke les.

Wandeling met asielhonden

Het cross-country team van de middelbare school had in 2021 een zo eenvoudig als prachtig idee: waarom niet de passie voor hardlopen combineren met de liefde voor honden? Het aangesproken asiel van Santa Barbara County was ook enthousiast en stemde direct in om deel te nemen.

 

 

Voor de honden uit het asiel is het een geweldige ervaring om met de jongeren een hardlooptocht door de natuur te maken: ze kunnen van de zon genieten en zich helemaal uitleven.

Zowel de kinderen als de honden zijn enthousiast

De trainer van het cross-country team, Luis Escobar, legt uit: "Het is een win-winsituatie. De honden krijgen beweging en de kinderen leren hoe ze met honden moeten omgaan. Misschien vertellen ze het aan hun familie en vrienden, waardoor de kans voor de honden om geadopteerd te worden groter wordt."

Hoeveel plezier zowel de jongeren als de viervoeters hadden tijdens het hardloopevenement, blijkt uit een video daarvan die meteen viraal ging. Trainer Escobar schreef op Facebook: "Ik weet niet zeker wie er meer plezier had, de kinderen of de honden."

De hardloopronde met de honden uit het asiel was zo'n groot succes dat snel daarna al de volgende gepland zou zijn.

Kijk hier naar de video:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen