Aanbieding

asielhond

Lele is geadopteerd door een lief gepensioneerd stel

© Humane Society of Tampa Bay Facebook

Getraumatiseerde hond wordt bezocht in het asiel: met veel geduld gebeurt er een wonder

Door Mae White

Online sinds

In de Verenigde Staten nam een gepensioneerd echtpaar veel tijd om een hond die getraumatiseerd was door haar leven in een asiel op haar gemak te stellen

Dagen, maanden of jaren in een asiel doorbrengen kan een traumatische gebeurtenis zijn in het leven van een dier.

Het verhaal dat we je nu gaan vertellen laat duidelijk zien dat veel dieren zachtaardig en geduldig moeten zijn om zich helemaal op hun gemak te voelen bij hun nieuwe baasjes.

Een erg verlegen hond

Dat was het geval met Lele, een extreem verlegen hond die de tijd van haar leven had om zich aan te passen aan het leven in een asiel. Het arme dier was een lust voor het oog en maakte veel vrijwilligers van de Tampa Bay Humane Society erg ongelukkig.

Ze hoopten dat de hond snel een liefdevol thuis zou vinden. Een wens die uitkwam dankzij Joseph en Dee. Het gepensioneerde koppel raakte al snel in de ban van de hond. Ze realiseerden zich echter al snel dat geduld essentieel zou zijn om contact te leggen.

Om de magie tussen deze kleine wereld te laten gebeuren, ging Dee naast het dier zitten. Haar man, Joseph, volgde haar voorbeeld. Het idee was om Lele dichtbij genoeg te laten komen om een relatie te beginnen.

Liefhebbende en geduldige verzorgers

Gedurende enkele minuten stonden de gepensioneerden dicht bij de hond zonder te proberen haar aan te raken. Ze wilden wachten tot ze naar hen toe kwam.

Beetje bij beetje begon ze naar hen toe te komen om te smeken om een paar aaitjes. Ook al was het een verlegen begin, het koppel aarzelde niet om de adoptiepapieren in te vullen: "We geven haar genoeg tijd. Zelfs als ze 10 minuten nodig heeft om uit de auto te komen als we thuiskomen", meldt de website PetHelpful.

Bij het zien van deze scène realiseerden de vrijwilligers zich meteen dat Lele het goed zou doen bij baasjes als Joseph en Dee.

We zijn heel blij dat Lele geadopteerd is en wensen haar een fijne nieuw thuis. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen