Aanbieding

Vondst op een eiland in de Moezel

Na de vondst op het onbewoonde eiland in de Moezel, valt er een last van de schouders van de zoekenden.

© Wamiz

Een gekke vondst op onbewoond eiland in de Moezel: Nederland is opgelucht

Door Kaami Kanje

Online sinds

De kampeerders geloven hun ogen niet wanneer ze dit zien op het kleine eiland in de Moezel. Maar ze handelen juist en nemen contact op met de waterpolitie.

Normaal gesproken is het kleine eiland in Zell onbewoond. Het ontdekken van een levend wezen hier is daarom buitengewoon. De campinggasten handelen dan ook juist wanneer ze onmiddellijk hun telefoon tevoorschijn halen en hun ontdekking melden bij de waterpolitie.

De waterpolitie informeert onmiddellijk de brandweer en er wordt een reddingsoperatie van bijzondere aard gestart. Het wezen dat vastzit op het eiland wordt namelijk al 12 dagen wanhopig vermist! Famke, een Cockerspaniël-mix, verdween namelijk al op 15 maart vanaf een binnenschip.

De hond valt overboord

Op die dag ontdekt Famkes eigenaar, de Nederlandse binnenvaartschipper Sandra de Jong, dat haar hond waarschijnlijk overboord is gevallen.

Met in totaal zes honden aan boord van het schip, en met goed weer op 15 maart, mogen ze vrij rondlopen op het dek. Bij de sluis van Zeltingen-Rachtig slaat de schrik toe: een van de honden is verdwenen!

Sandra de Jong legt meteen aan en begint Famke te zoeken. Haar vermoeden is dat een van de grotere honden Famke per ongeluk heeft geduwd, waardoor ze overboord is gevallen.

12 dagen lang: een wanhopige zoektocht naar Famke

Er volgt een dagenlange, wanhopige zoektocht - met de hulp van talloze vrijwilligers uit de regio. Zelfs speurhondenbrigades uit de Vulkaaneifel zijn speciaal gekomen om te helpen. Maar na vier dagen nog steeds geen spoor van Famke, dus moet baasje Sandra met een zwaar hart voorlopig terugkeren naar Nederland met het schip. Maar de zoektocht naar de hond gaat ter plaatse verder.

Een ontmoeting met Famke

Op 27 maart komt eindelijk het verlossende nieuws: Op woensdagavond gaat de telefoon bij Sandra. Famke, die gered is van het onbewoonde eiland in de Moezel en blind is aan één oog, maakt het goed. "Ik was zo blij," zegt de extatische verzorger van de hond. "Ik heb altijd gezegd dat ze het zou redden. Ze is in goede conditie."

Ze stapt meteen in haar auto en rijdt naar Zell om Famke na bijna twee weken gescheiden te zijn eindelijk weer in haar armen te kunnen nemen. Terug in Nederland maken ze de volgende dag een uitgebreide wandeling samen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen