Aanbieding

Obelix, kruising met een pointer ter adoptie

Obelix, kruising met een pointer ter adoptie

© ASELA / Facebook

Na 5 jaar samen te zijn, wordt zijn hond ziek: hij besluit hem midden in de winter uit huis te zetten

Door Kaami Kanje

Online sinds

Na 5 jaar liefde en genegenheid werd deze hond ziek en op de ergst mogelijke manier bedankt.

Obelix is een grote, tedere knuffelbeer die het hart van elke hondenliefhebber zou doen smelten. Toch begon zijn leven niet goed: als puppy werd hij afgestaan door zijn eerste familie. Ondanks deze ruwe start in de wereld van mensen, leek Obelix toch een betrouwbare verzorger te hebben gevonden.

Maar na vijf jaar liefde en loyaliteit onderging Obelix de ergste vorm van verraad van degene op wie hij vertrouwde. Getroffen door leishmaniasis had de hond medische zorg nodig, maar zijn eigenaar wilde dit niet op zich nemen. In plaats van een verantwoorde oplossing te zoeken, besloot de eigenaar van Obelix simpelweg om zijn hond op straat te zetten om er vanaf te komen.

Gevonden zwervend in december 2023, werd Obelix opgevangen door de organisatie ASELA en wacht hij nu op een nieuw gezin.

Een super lieve hond

Als deze kruising niet per se aan de huidige trends voldoet qua uiterlijk, dan heeft hij alsnog honderden kwaliteiten te bieden. Hij is super aanhankelijk, bij uitstek de vriendelijkste hond, en hij zal het geluk van een gezin dat een knuffelhond wil, vergroten. Niet angstig en altijd vrolijk, Obelix houdt ervan om met zijn speelgoed te spelen en hij zou een schattige metgezel zijn voor respectvolle kinderen.

Altijd enthousiast begroet Obelix iedereen en hij staat altijd klaar voor lange wandelingen. Hij zou heel blij zijn om verzorgers te vinden die beschikbaar zijn en actief genoeg om hem naar buiten te nemen. Hij zou zich ook meer op zijn gemak voelen met een tuin om van de frisse lucht te genieten als hij niet aan het wandelen is, maar hij kan ook in een appartement leven als hij zeer regelmatig wordt uitgelaten.

Sociaal, Obelix komt goed overeen met andere niet dominante mannelijke en vrouwelijke honden. Voor mannelijke honden die de leiding willen nemen, kan dat wel eens problemen opleveren, want Obelix wil niet onder de voet gelopen worden! Hij zou kunnen samenleven met een rustige teef, maar kan ook de enige hond in huis zijn. Hij is niet bekend met katten, en de vereniging vermoedt dat hij geen neiging zou hebben tot kameraadschap met katten.

Na op de ergste manier verraden te zijn, verdient Obelix het om een gezin te vinden voor de vele jaren die hij nog te leven heeft. Hij zal heel blij zijn om eigenaren te vinden die er altijd voor hem zijn, klaar om hem te overladen met knuffels, en als er in de toekomst kleine mensen in het gezin zijn, is dat nog beter... dat betekent meer handen om te aaien!

Obelix is geïdentificeerd, gevaccineerd, gecastreerd en ontwormd. Sinds zijn opvang is zijn gezondheid verbeterd en is hij weer op gewicht gekomen.

Obelix woont in Zuid Frankrijk en hij is waarschijnlijk iets te ver om te adopteren, er zijn echter genoeg honden in Nederland die een huis zoeken. Kijk op onze adoptiepagina
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen