Aanbieding

Loterijwinnaar schenkt aan dierenbescherming

De kersverse miljonair heeft iets groots in gedachten

© Massachusetts State Lottery / Instagram

Deze man wint een fortuin in de loterij: we hebben respect voor zijn keuze!

Door Kaami Kanje

Online sinds

Paul Riley koopt een kraslot en is plotseling bijna 3,7 miljoen euro rijker. Wat hij van plan is met het geld, had niemand verwacht.

Het kraslot voor de '100X Cash'-loterij dat de Amerikaan Paul Riley uit Peabody, Massachusetts kocht, kostte omgerekend 9,22 euro (10 dollar). Toen hij uiteindelijk de vakjes openkrabde, werd hij plotseling een miljonair!

Paul is maar liefst 4 miljoen dollar (bijna 3,7 miljoen euro) rijker. En hij heeft grote plannen met zijn winst. Maar zijn plannen zijn volledig anders dan die van de meeste loterijwinnaars.

Loterijmiljonair doneert aan dieren

Want toen hij zich op 16 januari bij de Massachusetts State Lottery als winnaar meldde, onthulde de kersverse miljonair waar hij het geld aan uit wilde geven.

Allereerst wil hij zijn vrouw eindelijk een nieuwe auto cadeau doen. Maar dan is er nog iets wat er bij Riley, een enthousiaste dierenliefhebber, zwaar op zijn hart ligt. Hij wil een deel van de winst schenken aan de dierenbeschermingsorganisatie Animal Rescue League - ter ere van zijn geliefde hond Raven.

Allemaal voor Raven

Het harige vriendje is er natuurlijk ook bij als Riley zich meldt als winnaar bij de Massachusetts State Lottery. En hij mag zelfs op de foto!

De Instagrampost met de foto van Lottowinnaar Riley en Raven heeft in ieder geval enorm veel positieve reacties gekregen. Voor veel gebruikers is Riley een echte dierenvriend. Velen zijn ook zeer ontroerd door zijn vrijgevigheid en schrijven: "Wees gezegend voor de donatie voor onze harige vriendjes".

Omdat Paul Riley ervoor koos zijn winst in één keer te ontvangen, kreeg hij 2,6 miljoen dollar bruto (bijna 2,4 miljoen euro) direct uitbetaald.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen