Aanbieding

zielig Yorkshire-terriërhondje

Leo, een kleine Yorkshire

© Twitter @de_infantil

Gezin koopt Leo als kerstcadeau: ze danken hem echter net zo snel weer af omdat hij aan schoenen knaagt

Door Kaami Kanje

Online sinds

Het verhaal van Leo is een duidelijk voorbeeld dat het geven van honden, het schenken van levens, met Kerstmis geen goed idee is.

Honden zijn geen cadeaus, honden zijn levens. En het lijkt er niet toe te doen hoe vaak dat bericht herhaald wordt of hoe hard dierenbeschermingsorganisaties hun best doen om mensen hier bewust van te maken. Elk jaar herhaalt het verhaal zich, en een van de tijden waarin dit het meest voorkomt, is direct na de kerst.

Afgedankt kerstcadeau

Leo is een Yorkshire Terrier die in 2021 als kerstcadeau werd gekocht. Het lijkt erop dat het gezin snel genoeg van hem kreeg omdat hij "aan de schoenen knaagde en te groot was". Ten eerste is het belangrijk om tijd te nemen om een ​​hond op te voeden, ze komen niet voorgeprogrammeerd zoals robots; ten tweede weegt een Yorkshire doorgaans rond de 3 of 4 kilogram, wat wil zeggen dat het een klein ras is.

"Toen hij in mijn handen kwam, was hij een angstige hond die niet bewoog. Een hond is geen speelgoed, het is een verantwoordelijkheid die elke dag wordt genoten. #ADOPTA," zegt de post die het verhaal van Leo deelde op Twitter."

Bij het bericht van de lerares en schrijfster voegden zich honderden mensen met vergelijkbare verhalen. Een commentaar van een van de lezers:"Monco was ook een kerstcadeau van een of ander gezin, men dacht dat hij een grote vernieler was; hij is al bijna 12 jaar bij ons, heeft nog nooit iets kapotgemaakt en houdt van kussens.

"De dieren zouden geen cadeau moeten zijn. Tenzij je heel, heel, heel zeker bent dat de persoon ervan zal houden en voor hen zal zorgen," merkt een andere gebruiker op. "Mijn hond zou geëuthanaseerd worden omdat zijn testikels niet waren ingedaald en ze hem niet konden verkopen," voegt een andere persoon toe.

Honden zijn voelende wezens die veel meer geven dan mensen zich kunnen voorstellen. Kunnen vertrouwen en loyaliteit werkelijk worden gekocht? Het hebben van een hond of kat moet worden beschouwd als het hebben van een familielid, niet als een knuffeldier dat men snel vergeet. Overweeg dit alsjeblieft voordat je ze kiest als cadeau.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen