Aanbieding

Dierenredder op parkeerplaats
© Tierheim Altmünster - Facebook

Schokkende ontdekking op parkeerplaats: "afschuwelijk dat er zulke monsters onder ons zijn"

Door Kaami Kanje

Online sinds

De angstaanjagende ontdekking van een vrachtwagenchauffeur op een rustige parkeerplaats brengt zelfs de meest ervaren medewerkers van dierenasiels tot tranen.

Iets trok de aandacht van de vrachtwagenchauffeur nabij wat struiken terwijl hij geparkeerd stond op een parkeerplaats, en hij besloot om het te onderzoeken.

Afschuwelijke ontdekking

Tot zijn ontzetting was hij op een tragische scène gestuit - een kat en haar hulpeloze nest dat zonder mededogen als afval was achtergelaten.

De medelevende chauffeur verspilde geen tijd en belde onmiddellijk het Altmünster kattenasiel om hulp. Het reddingsteam, racend tegen de klok, vond drie nauwelijks levende kittens. Maar geen moederkat in zicht.

De zoektocht naar de moederkat ging de hele nacht door, geholpen door talloze voorbijgangers.

Gelukkig wisten de redders de moederkat en een vierde kitten de volgende ochtend te vangen. De toestand van de kattenfamilie was erbarmelijk; de kittens hadden duidelijk pijn en hun ogen waren dichtgeplakt. Hun vertrouwende aard doet het personeel vermoeden dat de kattenfamilie achtergelaten huisdieren zijn, geen zwerfdieren.

Woede en verdriet 

Maar hoewel deze situaties niets nieuws zijn voor het team van het Altmünster dierenasiel, liet het hen boos en emotioneel achter. Ze gingen naar Facebook om hun diepe verdriet en woede te uiten over de harteloze acties die ertoe leidden dat de kattenfamilie werd achtergelaten om te sterven op de parkeerplaats. Ze wisten maar al te goed dat de moederkat en haar kittens het niet zouden hebben overleefd als het niet was geweest voor de oplettende en sneldenkende vrachtwagenchauffeur. Het is extreem belangrijk je dier te steriliseren om ongewenste kittens te voorkomen.

Nu, onder de zorg van het dierenasiel, krijgt de kattenfamilie alle zorg die ze nodig hebben en herwinnen ze langzaam hun kracht na hun traumatische beproeving.

Wil jij een kat redden? Adopteer dan een kat!
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen