Aanbieding

kat bij de dierenarts
© Facebook FARA Fundacion Argentina de Rescate Animal

Vrouw redt zwerfkittens nadat hun moeder was overleden: de dierenarts onthult de schokkende waarheid

Door Kaami Kanje

Online sinds

Een vrouw hoorde een angstig miauwen van een kat tijdens haar wandeling. Ze besloot te controleren wat er aan de hand was en daarna de kleintjes te helpen.

Florencia Lobo en haar broer gingen vissen in het noordwesten van Argentinië. 

Een zonnige dag in de natuur werd onderbroken door een angstaanjagende schreeuw. De broer en zus snelde naar de grot waar het geluid vandaan kwam om te zien wat er binnen gebeurde.

Noodredding

Toen ze bij de grot aankwamen, ontdekten ze twee kittens naast het dode lichaam van hun moeder. Het duo zorgde meteen voor de kleintjes en gaf ze de namen Dani en Tito. Helaas, een uur later was Dani al overleden.

Gelukkig herstelde Tito na verloop van de dagen en wilde hij geen moment van Florence gescheiden zijn. Het katje genoot ervan tijd met haar door te brengen. Toen ze echter enkele weken later haar pootje verwondde, moest de verzorger haar naar de dierenarts brengen.

De dierenarts brengt teleurstellend nieuws

Na het bekijken van het dier had de arts het vermoeden dat Tito geen gewone kat was en besloot hij het lokale reservaat te bellen om dit te controleren. De volgende dag was het oordeel duidelijk: Tito was een Amerikaanse jaguarundi!

De Amerikaanse jaguarundi, ook bekend als de Midden-Amerikaanse jaguarundi, is een zoogdiersoort uit de katachtigenfamilie (Felidae). Het is een kleine katachtige die voorkomt in gebieden van Zuid-Arizona en Texas in de Verenigde Staten tot aan Midden-Amerika en Zuid-Brazilië. De jaguarundi heeft een slank lichaam, lange poten en een kort, egaal gekleurd vacht, meestal kaneelbruin of grijs. Zijn morfologische kenmerken maken het enigszins vergelijkbaar met een luipaard, maar het is aanzienlijk kleiner.

Beseffend dat Tito nooit volledig gelukkig zou zijn in gevangenschap, nam Florencia de moeilijke beslissing om haar over te dragen aan de Fundación Argentina de Rescate Animal (FARA), waar de wilde kat de nodige zorg kreeg en werd teruggebracht naar haar natuurlijke omgeving.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen