Aanbieding

hond valt in water

Hond in een bevroren zwembad

© MetDaan Creative / Facebook.com

Hond zakt door het ijs: wat zijn verzorger doet is indrukwekkend (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Zou je bereid zijn om in ijskoud water te springen om je hond te redden?

Zou jij ervoor kiezen om in ijskoud water te springen om je hond te redden?

Gevaarlijk spelen aan de rand van een bevroren vijver

Twee honden waren aan het spelen in het park. Op een gegeven moment gleed een van hen uit en viel onverwacht in de met-ijs-bedekte zwembad. Het ijs was niet dik genoeg en kon het gewicht van de hond niet dragen. Het bruine hondje begon meteen te verdrinken.

Zijn metgezel alarmeerde hun verzorger met geblaf, die geen seconde aarzelde. Ze sprong meteen in het ijskoude water. Zonder te weten hoe diep het water was en zonder enige beschermende uitrusting, brak ze met haar lichaam het ijs en begon ze te zoeken naar de hond.

Het was niet gemakkelijk omdat het kleintje al onder het ijs was gevallen, en ontsnappen uit zo'n val is buitengewoon moeilijk.

Door het ijs met haar handen te breken, doorzocht de verzorger het zwembad, zich ervan bewust dat dit een race tegen de klok was. Nog een paar seconden in het ijskoude water en de hond zou het niet kunnen overleven.

Uiteindelijk slaagde ze er na enkele zeer dramatische seconden in om de hond te vinden en hem uit de koude diepten te halen. Volledig onderkoeld nam ze hem ver weg van het gevaarlijke zwembad.

We weten niet of het is gelukt om de hond te redden, maar alles wijst erop dat hij ademde toen hij werd opgehaald, dus na het opwarmen van zijn lichaam zou hij weer in orde moeten komen.

Kijk hier naar de indrukwekkende beelden van de beveiligingscamera:

Zorgzaam baasje van de bovenste plank

Niet elke verzorger is zo oplettend of zou zo snel in een reservoir met ijskoud water springen. Deze twee honden hebben echt geluk met een baasje die zo goed voor hen zorgt.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen