Aanbieding

kat-in-de-wieg-van-de-baby

Een kat naast een baby in de wieg

© Instagram @adrianconde.vet

Ouders, opgelet! Als je een kat in huis hebt, voorkom dan onmiddellijk dat hij dit doet

Door Kaami Kanje

Online sinds

De dierenarts Adrián Conde geeft een duidelijke waarschuwing over dit gedrag van katten.

Er is al jarenlang een kat in huis, en nu is jullie baby geboren - de menselijke kitten. Het is mogelijk dat de kat nieuwsgierig is en zich al dan niet dichter bij de baby begeeft... Toch moet je bepaalde situaties vermijden waarbij je kat naar de baby kijkt, en dit zegt een dierenarts.

"Laat de kat niet in de wieg van de baby slapen," zegt dierenarts Adrián Conde duidelijk, een video die al meer dan 115 duizend weergaven heeft gekregen, alleen al op zijn Instagram-profiel.

Let op met baby's onder 6 maanden 

De professional legt de reden uit. Een alledaagse scène waarin de kat naast de baby gaat liggen omdat hij zich al op zijn gemak voelt bij hem, vertrouwen heeft opgebouwd, kan gevaarlijk zijn voor de kleine.

 

 

Adrián Conde een Spaanse dierenarts spreekt specifiek over baby's jonger dan 6 maanden. "Ze hebben niet genoeg autonomie om zelf om te draaien." En wat heeft dat te maken met katten? 

Katten zoeken naar warmtebronnen, dat wil zeggen, een kat kan zich tegen de baby aan nestelen en dan 'kan er ongeluk ontstaan en kan de kat bovenop het gezichtje van de baby terechtkomen', vooral wanneer de baby nog niet in staat is om zelfstandig om te draaien.

Dit resulteert in het feit dat de baby niet weet hoe hij uit die situatie moet komen en zou kunnen stikken. Natuurlijk, naarmate het kind ouder wordt en die bewegingsvaardigheid verwerft, zal het risico veel kleiner worden of zelfs niet meer bestaan. Het is gewoon een kwestie van goed op hen letten voor een harmonieuze samenleving.

Wij willen de Wamiz-lezers er op attenderen altijd voorzichtig te zijn wanneer (kleine) kinderen en huisdieren bij elkaar zijn. Zelfs het liefste huisdier kan onverwachts reageren omdat deze zich ongemakkelijk voelt door bijvoorbeeld plotselinge of ruwe bewegingen van het kind. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Houd daarom altijd toezicht tijdens de interactie tussen beiden.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen