Aanbieding

Een rode kat met meisje
© DENISE WHITLOCK

Ze geven hun kat op: 5 jaar later zien ze hem op een website en besluiten hem opnieuw te adopteren

Door Kaami Kanje

Online sinds

Soms dwingt het leven ons tot niet al te trotse beslissingen. Maar het biedt ook kansen om het weer goed te maken!

Sienna is een klein meisje dat in Californië, Verenigde Staten woont. Gedurende de eerste 5 jaar van haar leven had ze het geluk om op te groeien met een rood-witte kat genaamd Felix.

Onafscheidelijk, de twee makkers delen talloze spelletjes samen, en Felix stemt er zelfs mee in om verkleed te worden als prinses. Een echt voorbeeld van oprechte vriendschap die kan ontstaan tussen een dier en een kind!

Helaas zorgde de aanwezigheid van Felix voor problemen bij de geboorte van het broertje van Sienna, omdat de baby ernstige gezondheidsproblemen had die niet verenigbaar waren met de aanwezigheid van een kat thuis.

Daarom moest het gezin besluiten om Felix aan een stichting toe te vertrouwen, zodat de kat het mooie leven kon leiden dat hij verdient in een ander huis. Maar het gemis van een kat was voelbaar na 5 jaar zonder Felix, en Sienna slaagde erin haar grootmoeder ervan te overtuigen een kitten te adopteren, zodat ze tijd met een kat kon doorbrengen wanneer ze op bezoek kwam.

 

Ze bekijken advertenties op internet

Sienna en haar grootmoeder begonnen de beschikbare advertenties op internet te bekijken om te zien welke kat geschikt zou zijn. Aangezien Sienna's grootmoeder gewend is katten te redden, overwoog ze geen andere adoptiemethode dan via een organisatie. Ze was blij dat ze twee mensen gelukkig kon maken: haar kleindochter en een kat in nood.

Terwijl ze de advertenties doorlopen, merkt Sienna een foto op van een kat die haar heel bekend voorkomt: hij lijkt sprekend op Felix, de kat waarmee ze vijf prachtige jaren heeft gedeeld. Uitroepend naar haar grootmoeder, is het 10-jarige meisje er zeker van dat het haar voormalige kat is!

De grootmoeder neemt meteen contact op met de organisatie Golden Oldies Cat Rescue, die uitlegt dat het adoptiegezin van Felix hem uiteindelijk niet kon houden en hem aan de organisatie heeft teruggegeven.

 

 

Als vanzelfsprekend begreep de grootmoeder dat ze Felix moest adopteren, wat Sienna in een onmetelijke vreugde bracht!

De organisatie had de familie al ontmoet tijdens de eerste overgave, en ze wisten dat de situatie uiterst moeilijk was geweest en dat het een hartverscheurende beslissing was. Ze waren dus blij dat ze Felix terug konden geven aan deze familie die altijd van hem had gehouden.

Sindsdien hebben Sienna en Felix elkaar weer gevonden en ze zijn vastbesloten om de verloren tijd in te halen!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen