Aanbieding

Meisje op straat in de regen

Een 12-jarig meisje met een groot hart

© Instagram screenshot/ mayanerodrigues

Meisje ziet op weg naar school een aangereden hond: Wat ze doet, raakt duizenden harten (video)

Door Mae White

Online sinds

De toevallig opgenomen reactie van een 12-jarig meisje heeft de harten van mensen over de hele wereld geraakt.

Toen Mayane Rodrigues uit het raam keek op een regenachtige middag, had ze niet verwacht dat ze zo'n ontroerende video zou opnemen. Aan de overkant van de straat zag ze een meisje wiens vriendelijkheid ervoor zorgde dat Mayane meteen haar telefoon pakte.

Het was een zeer regenachtige dag - zoals gewoonlijk in Brazilië tussen april en mei. Op de opname zien we een meisje dat met haar rugzak over een drukke weg loopt en waarschijnlijk net van school komt. Ze merkt een hond op die op de stoep ligt en plaatst onmiddellijk haar eigen paraplu boven hem om te voorkomen dat de hond nat wordt.

De hond trilde waarschijnlijk van de kou, want het meisje trok haar jas uit en wikkelde de hond ermee in. Vervolgens boog ze zich over hem heen, tilde hem op en nam hem met zich mee.

Mayane was geschokt - zo'n daad van onbaatzuchtige vriendelijkheid komt niet elke dag voor.

 

 

Wie is het meisje?

De redactie van The Dodo heeft het meisje weten te spreken en het blijkt dat ze 12-jarige Cibely Stiegelmair is. Het meisje besloot de hond mee te nemen omdat hij gewond was. Blijkbaar was de hond kort daarvoor aangereden door een voertuig op een drukke straat, waar het meisje naartoe liep vanuit school.

De wond bleek ondiep te zijn en de hond was niet ernstig gewond. De wond genas vrij snel en de hond kreeg de naam Pretinha en werd geadopteerd in het huis van de Stiegelmairs.

Kijk hier naar de beelden:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen