Aanbieding

Huilend hondje

Tot tranen geroerd 

© Daily Viral / Youtube

Huilend zwerfhondje: niemand houdt het droog bij het kijken van deze video

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds Bijgewerkt op

Als zwerfhond leid je een zwaar en wreed leven. Geschopt, geslagen, uitgescholden, nooit kijkt iemand naar je om.

Veel landen weten niet wat ze met zwerfhonden aanmoeten. De aantallen laten zich niet in toom houden en het zichtbare lijden is moelijk om aan te zien. Liefst kijken mensen de andere kant op, of jagen de hongerige dieren weg. Maar anderen trekken zich het lot van deze moedige overleveraars zeer aan. 

Een beetje hoop

Op den duur verliezen zwerfdieren hun vertrouwen in anderen en in het leven. Dus als hen iets moois overkomt, geloven ze het vaak niet. Neem deze puppy in de Chinese stad Jinzhong. Dagenlang zwierf het hondje eenzaam en uitgeput over de straten van Jinzhong. Ineens verscheen daar een vrouw met een lieve blik. De pup rent op haar af.

Puppy weet niet wat het overkomt

Zodra de vrouw de droevige en tegelijk hoopvolle puppy in de ogen keek, ging ze door de knieën. Ze stopte en gaf deze iets te eten. Het hondje lijkt het niet te kunnen geloven. Zo dankbaar, alsof er tranen in de ogen staan.

"Hij was bang ontvoerd te worden. Toch hebben de meesten mensen niets kwaads in de zin. De honden hebben geleerd op hun hoede te zijn voor mensen voor hun eigen veiligheid."

Angst voor mensen zit te diep

Maar wanneer de vrouw aanstalten maakt om de puppy mee te nemen, komen oude angsten weer bovendrijven. Ontelbaar veel slechte ervaringen met mensen. Al snel sloeg het diertje op de vlucht. 

Vastbesloten om de hond te helpen, keert ze steeds terug naar de plek waar ze het arme schepseltje zag, maar tevergeefs.

Bekijk hier de video:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen

reactie

  • Alles
    Alles
    Zielig dat ene hondje in Polen.......
    Wel eens in Roemenie geweest ? Daar is dit een hele normale manier, om een hond te houden. Als puppie vinden ze het leuk, daarna volgt ( vooral op het platte land ) de ketting
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

1 reactie op 1