Aanbieding

Brandweerman staat op het dak

De brandweerman is zeer geconcentreerd

Er ligt iets vast onder de zonnepanelen: hulpdiensten moeten ingrijpen (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

De brandweerlieden zijn zichtbaar gespannen. Het hangt van hen of deze de dag in een tragedie ging eindigen of niet.

Het is een inzet die veel vraagt van de brandweerlieden van de Nederlandse stad Hengelo. Eerst kijken ze door het dakraam - in de hoop misschien onder het zonnepaneel te komen. Maar geen kans.

Dus moeten de hulpdiensten op zondag 13 augustus een andere oplossing bedenken. Want tussen twee zonnepanelen op het dak van het huis zit een dier in nood. En op de gebruikelijke manier kan het niet worden bevrijd.

Ingeklemd tussen zonnepanelen

Met behulp van een hoogwerker kan vanuit het kantelraam een touw over het dak worden gespannen. Alleen gezekerd aan dit touw klimt een brandweerman uiteindelijk naar de nok van het dak. Hij mag geen enkele verkeerde beweging maken!

Daarboven slaagt de moedige redder erin, liggend op de nok van het dak, onder de zonnepanelen te reiken - en voorzichtig trekt hij het daar verborgen kitten tevoorschijn. Het moeten angstaanjagende momenten zijn geweest voor het kleine poesje, maar nu is ze eindelijk buiten gevaar en in veiligheid.

Brandweer redt kitten uit benarde situatie

Zoals gemeld door hartvannederland.nl, is het jonge dier waarschijnlijk door het dakraam op het dak geklommen. Omdat de dakpannen echter zo glad waren, kon het niet meer terug.

Daarom verstopte het bange kitten zich onder de zonnepanelen. Alleen de opgeroepen brandweer kon het uit zijn benarde situatie bevrijden.

Ook interessant:

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen