Aanbieding

Getatoeëerde gevangeniskat

Gevonden kat in gevangenis

© SSPE / lastampa.it

Kat in Mexicaanse gevangenis gevonden: wat haar is overkomen, schokt het hele land

Door Kaami Kanje

Online sinds

In Mexico heeft een verhaal voor opschudding gezorgd dat klinkt als een duister hoofdstuk uit een thriller: een kat vecht voor een tweede kans in het leven.

Tijdens een inval in de beruchte gevangenis Cereso 3 in Mexico doen de autoriteiten een reeks onverwachte vondsten. Naast een grote slang in een terrarium, ontdekken ze onder andere een plasmatelevisie, industriële koelkasten, meerdere barbecues en... een kat.

De aanblik van de drie jaar oude, naamloze Sphynxkat raakt de onderzoekers diep! Ze is voor het leven getekend - op wrede wijze. Het dier werd door de gevangenen onder onmenselijke omstandigheden meerdere keren getatoeëerd!

Gevangenen tatoeëren naaktkat meerdere keren

Op haar gevoelige huid draagt de kat ook het symbool van de criminele bende Los Mexicles: een steenarend met het opschrift "Made in Mexico". Aan de lijnen van de tatoeages is te zien dat er bij één van de tatoeages een verdovingsmiddel moet zijn gebruikt - de andere werd aangebracht terwijl de kat volledig bij bewustzijn was!

Men vermoedt dat de kat toebehoorde aan de beruchte bendeleider Ernesto Alfredo Piñón de la Cruz, ook bekend als El Neto. Hij kwam om het leven tijdens een massale ontsnappingspoging uit de gevangenis, vier weken voor de inval.

De ontdekking van de getatoeëerde kat heeft niet alleen de harten van de autoriteiten geraakt, maar ook een golf van verontwaardiging veroorzaakt. De gedachte dat een onschuldig dier, zoals deze aanhankelijke naaktkat, op zo’n manier werd mishandeld, schokt veel mensen diep.

Nu wordt er een 5-sterren thuis gezocht

Na haar redding werd de kat onmiddellijk medisch behandeld. Ze had last van oog- en oorontstekingen, maar haar toestand is verder stabiel. Nu ze in de zorg van een dierenasiel is, staan alle tekenen op een nieuw begin.

De kat zal zo snel mogelijk ter adoptie worden vrijgegeven, maar pas na afronding van de onderzoeken en volledige genezing. We hopen dat deze kleine strijder binnenkort in een nieuw thuis eindelijk de rust vindt die ze meer dan verdient.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen