Aanbieding

man reanimeert kat

De kat wordt gereanimeert 

© CAMJO Media / Hart van Nederland

Brandweerman reanimeert kat na brand: niemand had gedacht dat de kat het zou redden (video)

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

In Friesland voerde de brandweer deze week een heel bijzondere reanimatie uit: ze reanimeerde met succes een kat die bijna was gestikt door de rook. 

Bij de brandweer kwam 's morgens een melding binnen van een woningbrand. De bewoners waren niet thuis, maar wel een 13-jarige kat

Versuft katje 

Het ging om een brand in een twee-onder-een kapwoning, die vermoedelijk ontstond in de meterkast. Tenauwernood konden de buren zichzelf in veiligheid brengen. De brand was al gauw geblust en er vielen geen menselijke gewonden. Maar in het huis woonde ook een 13-jarige kat. Toen het dier werd gevonden door een brandweerman, was hij totaal versuft. De brandweer vreesde voor zijn leven. 

Hartmassage 

Twee brandweerlieden ontfermden zich over het slachtoffertje op vier voeten. Ze schakelden eerst de dierenambulance in, en verleenden daarna 'Eerste Hulp'. Minstens een half uur heeft een van de brandweermannen op zijn knieën gezeten en de kat zuurstof toegediend. Zijn collega hielp hem en gaf het beestje hartmassage.  Even leek het tevergeefse moeite, maar op een gegeven moment begon de kat te bewegen en kwam hij langzaam bij. Heel bijzonder, want katten reanimeren leer je niet bij de brandweeropleiding!

Kijk hier naar de mooie beelden van Hart van Nederland:

Ander nieuws:

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen