Aanbieding

Onverwachte gebeurtenis aan het strand

De politie reageert onverbiddelijk.

© Aaron of L.A. Photography / Shutterstock

Een strandwandeling kost familie 100 euro: ze blijven sprakeloos achter

Door Kaami Kanje

Online sinds

Van de gedroomde perfecte dag aan zee blijft helaas niets over voor het stel. Ze hebben werkelijk geen andere keuze dan meteen te vertrekken.

Een rustige wandeling langs het strand, met het geluid van de golven op de achtergrond... dat was het plan van het paar op deze prachtige zonnige ochtend. Net toen ze rond 10 uur weer wilden vertrekken, komt de klap!

Het stel wordt op het strand van Lavaculos (Spanje) door de politie staande gehouden en krijgt een boete opgelegd. Dat is nog niet alles: ze worden bovendien gedwongen om onmiddellijk het strand te verlaten. Hun overtreding: ze hadden twee honden bij zich.

 

Twee honden en een leeg strand

De reden voor de boete en het verbod, zoals vermeld op de bekeuring, is kort maar zorgt toch voor veel discussie op het internet. Er staat dat het paar 'twee honden in het zwemgebied' bij zich had. En dat is daar verboden.

Het formulier met de aantekening werd gedeeld door @playasdogFriendlycadiz op Instagram. De gebruiker, duidelijk verontwaardigd, benadrukt dat de ontmoeting met de handhavers plaatsvond op 12 juli 2023 om 10:15 uur 's ochtends. Het paar "was al bezig om het strand samen met hun honden te verlaten, twee honden die om 10 uur 's ochtends een nog volledig LEEG strand irriteerden."

En @playasdogFriendlycadiz schrijft verder:

De ambtenaar wilde geen uitleg aanhoren of een waarschuwing voor een mogelijke sanctie geven, maar oefende zijn autoriteit nadrukkelijk en zonder te luisteren uit.

@playasdogFriendlycadiz

Bureaucratische onzin?

Ook dit verhaal heeft, zoals vaak het geval is, twee kanten. Het was ongetwijfeld een frustrerende ervaring voor de twee hondenbezitters. Volgens de geldende verordening in Lavaculos zijn honden echter niet toegestaan op de stranden in de zwemzones. De politieagent heeft dus gewoon zijn werk gedaan. Het ongelukkige is echter dat er nergens een bord staat dat het hondenverbod aangeeft.

 

Zoals ook op het Instagram-profiel wordt vermeld, had de lokale gemeente tijdens de verkiezingen beloofd meer stranden voor honden beschikbaar te stellen. Tot nu toe is hier helaas nog niets van terechtgekomen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen