Aanbieding

Kat voor scheepstouw

Albert was op een lange reis

© Tierschutzbund - Facebook

Kat verdwijnt spoorloos: weken later ontvangen de eigenaren een ongelooflijke e-mail

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Toen de kater Albert met de paasdagen plots was verdwenen, vreesde zijn verzorgers het ergste. Na weken krijgen ze bericht, uit het buitenland.

De twaalfjarige kater Albert woont sinds zijn adoptie met zijn familie in Ellenz-Poltersdorf aan de Moezel (Duitsland). 'S Nachts maakt hij graag lange tochten om dan 's morgens luidkeels zijn eten op te eisen. Alleen op Paaszondag 2023 is het 's morgens stil!

Verzorgster Stefanie H. (46) en de rest van de familie maken zich dan ook direct zorgen. Ze gaan meteen op zoek naar Albert, en vragen via social media om hulp. Maar niemand heeft de kat gezien, er is geen spoor van hem.

Geen wonder! Want Albert is ondertussen op een lange reis.

Kater als verstekeling op een vrachtschip

De avontuurlijke kat sloop met Pasen op een vrachtschip en voer als verstekeling over de Rijn en de Moezel.

Stefanie legt uit: “De kat is op het schip gesprongen hier in Ellenz. Waarschijnlijk vrijwillig en uit nieuwsgierigheid en vier dagen later gevonden in Frankrijk - door matroos Julie. Hij zorgde voor hem en noemde hem Luna omdat hij niet wist dat het een kater was."

Albert-Luna zou waarschijnlijk nog een hele tijd hebben mee gereisd als hij onderweg naar Rotterdam niet zeeziek was geworden. Daarom brengt matroos Julie de kat naar de dierenarts. Hij ontdekt de chip en de registratie bij Findefix en neemt contact op met de Animal Welfare Association in Bonn.

Familie sprakeloos

Korte tijd later stuurt hij een e-mail naar de familie van Albert.

"Ik kon het niet geloven. Nou, je vindt me zelden sprakeloos, maar toen was ik dat wel."

bekent Stefanie H. Iedereen had immers verwacht de kat nooit meer te zien. En er werd zelfs een nieuwe kitten als opvolger geadopteerd.

Op 26 juni vond dan eindelijk de langverwachte reünie plaats: het vrachtschip meerde samen met Albert weer aan in Pollenz en een enorm welkomstcomité van familie, vrienden en buren stond al te wachten.

Een ontroerend weerzien en veel tranen

Matroos Julie is verdrietig omdat hij afscheid moet nemen van zijn geliefde Albert-Luna. "We hebben maandag allemaal zo gehuild. Hij stuurde me zulke geweldige foto's en video's en nu we de kat bij hem wegnemen is hij verdrietig - een achtbaan van emoties", zegt Stefanie H.

Albert is ondertussen weer goed ingeburgerd. Tot nu toe heeft de kater op mysterieuze wijze gezwegen of hij zijn leven als landrot weer zal opgeven om weer een lange reis te maken.

Lees ook:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen