Aanbieding

Een kat of een kraai?

Wat zien we nou eigenlijk?

© RobertMaguire - Twitter

Deze optische illusie heeft het internet in verwarring gebracht. Wat zie jij op de foto?

De redactie

Online sinds

Een foto gedeeld op Twitter heeft duizenden mensen in verwarring gebracht! Dus wat zie jij? Een kat of een kraai?

De foto is eenvoudig genoeg. Het is een zwarte kat met zijn hoofd schuin opzij. Klinkt eenvoudig, toch? Fout! De hoek heeft een vreemde optische illusie gecreëerd, met duizenden Twitters die zeggen: "Dat is geen kat. Dat is een kraai!"

Kat of kraai?

De foto werd gedeeld door Robert Maguire, een Research Director bij Citizens for Ethics, waarbij hij schreef: "Deze foto van een kraai is interessant omdat... het eigenlijk een kat is."

De foto werd meer dan 35.000 keer geretweet en kreeg meer dan 100.000 likes.

Het lukte zelfs om een Google zoekalgoritme voor de gek te houden.

De Google image reversal search werkt door het analyseren van afbeeldingen om hun meest onderscheidende kenmerken te vinden en creëert vervolgens een wiskundig model.

Het vergelijkt dit met miljarden andere foto's om de foto's te vinden die er het beste op lijken. Alleen deze had het mis! Google dacht dat de kat een gewone raaf was.

Het internet in tweeën splitsen

De foto van de kat of de kraai is niet de eerste optische illusie die een breuk veroorzaakt in de online gemeenschap. In 2015 leidde een foto van een jurk tot discussies op het hele internet, waarvan vele oversloegen naar kantoren, cafés en eetzalen. Sommigen dachten dat de jurk blauw en zwart was, terwijl anderen zeiden "nee, dat is niet zo. Dat is een witte en gouden jurk!"

Een van de bekendste optische trucs is de "eend-konijn"-illusie, beroemd geworden door de filosoof Ludwig Wittgenstein.

Hij introduceerde het idee in zijn werk "Philosophical Investigations", en gebruikte het als voorbeeld om uit te leggen hoe ons gevoel van de "echte" wereld sterk beïnvloed wordt door onze subjectieve interpretaties.

Kijk hier naar de "eend-konijn"-illusie:

Andere leuke puzzles:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen