Aanbieding

kat voor de deur

Deze kat is niet te stoppen!

© Sven - Youtube

Het bewijs dat katten super intelligent zijn: meer dan 24 miljoen kijkers staan versteld (video)

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Na het zien van deze nieuwe Youtube sensatie is één ding zeker: je zal de slimheid van je kat nooit meer onderschatten. 

Uit onderzoek bleek al eerder dat katten razendslim zijn. Zo lieten Japanse psychologen zien dat katten een episodisch geheugen hebben. Moeilijk woord om te zeggen dat katten heel goed bepaalde gebeurtenissen kunnen onthouden, bijvoorbeeld een verjaardagsfeest of een ongeluk. 

Episodisch geheugen

Het team onderzocht 49 huisdieren en ze ondekten dat katten die herinneringen bovenhalen wanneer ze naar hun favoriete snack zochten. De poezen wisten feilloos op welke plaats er al eerder eten lag. Ook bij het zien van hun eten, herinnerden ze zich hoe gelukkig ze daar eerder al van werden. “Het totaalplaatje van het onderzoek laat zien dat katten met hun episodisch geheugen soms terugkijken in hun eigen geheugen om eerdere plaatsen en gevoelens opnieuw te bekijken. Dat zou kunnen betekenen dat ze veel bewuster omgaan met herinneringen dan we eerst dachten”, zei  professor Takagi.  

Bak water 

Een kattenverzorger in Amerika kwam er kortgeleden bij toeval zelf achter hoe slim katten zijn. Hij bedacht een plan om niet meer 's nachts door zijn kat wakker gemaakt te worden, en zette daarom een bak water voor de deur. Zijn idee: katten willen niet nat worden. Hun droge vacht heeft een isolerende werking, die verminderd wordt door vocht. Kat Mulder was alleen niet onder de indruk. Slim en sluw creëerde hij zijn eigen manier om de deur toch open te krijgen. Miljoenen kijkers over de hele wereld wisten niet wat ze zagen. Kijk mee naar de handige oplossing. Kan jouw kat daar tegenop? Laat het ons weten!

Kijk hier naar de grappige beelden:

Andere leuke kattenvideo's:

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen