Aanbieding

Zwart grijze kattenstaart

Super zeldzame kat naar asiel gebracht: "Een kans van 1 op de 3000!"

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

De kleine Miracle is een wonder der natuur. Slechts 1 op de 3000 katten zijn zoals hem!

Miracle en zijn broertje werden ergens in Engeland achtergelaten. Wisten zijn verzorgers hoe bijzonder het katje is? Eenmaal binnen gebracht bij opvangcentrum RSPCA in Norfolk kwam het wonder aan het licht.

Mannelijke schildpad kat

Dierenverzorger Penny Skates wist niet wat ze zag.  "Toen het personeel van ons opvangcentrum me vertelde dat we een schildpadkater hadden, dacht ik dat ze een fout hadden gemaakt. Ik legde hen uit dat dit onmogelijk was. Maar het is echt waar."

Penny wist dat Miracle hoogstwaarschijnlijk de enige mannelijke schildpadkat is die zij ooit zal tegenkomen. 

X- chromosoom

Het zijn meestal de vrouwtjes die het schildpadpatroon hebben, niet de mannetjes. De verhouding is ongeveer 1 mannetje op 3000 vrouwtjes, wat Miracle tot een echte zeldzaamheid maakt! Slechts 0,4% van de driekleurige katten zijn katers. Dit komt omdat de vachtkleur zwart of rood vastligt op het X-chromosoom en katers maar één X-chromosoom hebben.

40 jaar 

Nog steeds onder de indruk zei Penny tegen de Engelse krant 'The Mirror': "Ik werk al meer dan 40 jaar met dieren en door mijn werk voor een liefdadigheidsinstelling heb ik honderden of zelfs duizenden kittens gezien, waarvan geen enkele kater ooit een schildpadvacht heeft gehad."

Miracle en zijn broer wachten nu op liefdevolle verzorgers voor een welverdiende nieuwe start. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen