Aanbieding

gunther rijkste hond ter wereld

Gunther IV is de rijkste hond ter wereld

© Jericho - Youtube

Deze Duitse Herder is meer dan $400 miljoen waard: zijn verhaal is te gek voor woorden (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Een bizar verhaal dat wel eens nepnieuws zou kunnen zijn. Lees snel verder en maak je eigen oordeel.

Gunther IV is een Duitse herdershond. Op het eerste gezicht is het hondje niets bijzonders of heel anders dan andere honden van zijn ras. En toch is Gunther IV allesbehalve een normale hond.

Een rijke hond

Het hele verhaal van Gunther IV begint met de dood van gravin Karlotta Libenstein in 1991. De laatste had besloten haar hond, Gunther III, tot haar enige erfgenaam te maken. Laatstgenoemde erfde dus het nette bedrag van 106 miljoen dollar.

Dankzij goede investeringen werd dit mooie bedrag snel vermenigvuldigd. Zozeer zelfs dat Gunther IV maar liefst 372 miljoen dollar van zijn vaderhond erfde en daarmee de rijkste hond ter wereld werd.

Een droomleven

Maar wat kan een hond met zoveel geld doen? Een droomleven leiden! Om te beginnen reist Gunther regelmatig aan boord van een prachtige limousine. Daarnaast heeft hij een eigen chef die dagelijks heerlijke maaltijden voor hem verzint en een passie heeft voor kaviaar. En als hij liever zijn benen een beetje wil strekken, gaat Gunther naar het restaurant!

Gunther heeft ook een heel team dat verantwoordelijk is voor zijn comfort.

Maar dat is niet alles. Het hondje neemt ook regelmatig deel aan veilingen en bezit verschillende eigendommen over de hele wereld, waaronder een mansion van zangeres Madonna.

En alsof dat nog niet genoeg is, heeft Gunther ook nog een privéjet! Dat is tenminste het verhaal dat wordt verteld... want het kan allemaal bedacht zijn, of in ieder geval gedeeltelijk.

De waarheid achter Gunther IV

Het verhaal van Gunther IV klinkt te mooi om waard te zijn, en dat is het ook. Het is een publiciteitsstunt die perfect werkte. 

Het verhaal deed al de ronde in 1994. De Toscaanse ondernemer en farmacoloog Maurizio Mian wilde eigenlijk zijn omzet verhogen door zelf reclame te maken. Hoe goed dit werkte, is onduidelijk. Feit is echter dat het verhaal van deze hond, die miljoenen waard is, talloze mensen heeft gefascineerd. Helaas is de waarheid anders omdat de hond niet eens bestaat.

Een documentaire op Netflix

Op 1 februari 2023 brengt Netflix haar nieuwe serie "Gunther, de hond die miljoenen waard was" uit die het totaal waanzinnige verhaal vertelt van deze steenrijke hond: "Het vreemdste aan dit verhaal is niet dat er een hond aan het hoofd van een financieel imperium staat, maar eerder dat zijn excentrieke bewaker een luxueus leven leidt met sektarische excessen."

In deze documentaire zal Netflix licht werpen op dit verhaal, dat op zijn zachtst gezegd verrassend en waarschijnlijk niet helemaal waar is.

Lees ook : 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen