Aanbieding

Guapo, de droevige hond

Hoe kun je de meest verdrietige hond in het asiel opvrolijken?

© Facebook / Orange County Animal Shelter

Zieligste hond ooit wordt geadopteerd: de glimlach die op zijn neus verschijnt is magisch

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Het personeel van het asiel deed hun best om een ​​hond die verstrikt was in chronisch verdriet eindelijk te laten glimlachen. Uiteindelijk wil een hond het liefst een thuis hebben, en er is niets dat een hond vrolijker maakt dan dat.

Dieren geven ons veel vreugde. Ze maken ons aan het lachen met hun soms grappige gedrag, ze vrolijken ons op met hun tederheid, zeker op de moeilijke dagen.

Het zien van een hond die altijd verdrietig is, is iets wat een mensenhart breekt. En dat is precies wat er aan de hand is bij Guapo. 

Hoe maak je een verdrietige hond weer blij?

Helaas is het niet altijd even makkelijk om verdrietige honden weer blij te maken. Dit geldt zeker bij honden die mishandeld of achtergelaten zijn. 

De blik van een verdrietige hond is hartverscheurend, en dus is het geen wonder dat het personeel van de Orange County Animal Shelter, in Orlando, Florida, er alles aan wilde doen om Guapo de Pitbull een gelukkig thuis te bezorgen.

Zodra een video van de droevige hond op Facebook werd geplaatst, stond de telefoon van het asiel roodgloedend.

Veel mensen kwamen naar het asiel om Guapo te ontmoeten, en gelukkig was er een familie die besloot om de hond te adopteren.

Toen hij in zijn nieuwe huis aankwam, zette Guapo zijn verdriet niet meteen opzij.

Het kostte hem ongeveer 20 minuten om de tuin van het huis in te lopen.

Het rondje in de tuin zorgde er voor dat de hond weer vrolijk werd. En plots verscheen er een glimlach bij de hond waarvan wij alleen maar kunnen genieten. 

Het asiel gebruikte het verhaal van Rosco (zoals Guapo werd genoemd) als een herinnering om goed om te gaan met je huisdier en verantwoordelijkheid te dragen. 

Een huisdier adopteren is een levenslange verbintenis. 

"We zien de effecten van al deze verlatingen weerspiegeld in elke trieste snuit. We zien de gebroken harten. Geen van deze dieren weet wat ze verkeerd hebben gedaan. Geen van hen begrijpt waarom ze hier zijn. Het enige wat ze weten is dat ze ooit gelukkig waren en een veilige plek hadden, en het volgende moment zitten ze in een vreemde, enge plek. Ze missen hun verzorgers, hun thuis."

Hier hebben wij helemaal niets meer aan toe te voegen. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen