Aanbieding

klein meisje knuffelt golden retriever op het gras

Deze hond heeft een wel heel bijzonder uiterlijk

© mister.enzoviola - Instagram

Golden Retriever verrast de wereld met zijn unieke tweekleurige kop (foto)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Enzo Viola woont in Austin, Texas met zijn honden(h)ouders. En hoewel Golden Retrievers een van de meest populaire rassen ter wereld is, is er iets aan Enzo dat hem uniek maakt.

Golden Retrievers worden niet voor niets "Goldens" genoemd. Ze zijn er maar in één kleur: Goud! Verschillende tinten goud, zeker, maar goudkleurig voor het grootste deel!

Enzo is anders. Enzo heeft een grote pluk zwarte vacht aan de linkerkant van zijn gezicht. Zijn honden(h)ouder noemt het een 'sproet'.

Zeldzaam en bijzonder

Deze zwarte vlek wordt eigenlijk veroorzaakt door een somatische mutatie in de cellen. Ondanks dat Enzo's ouders volledig goudkleurig waren, werd Enzo zo geboren! Maar ondervindt er geen last van, het maakt hem gewoon extra speciaal.

Alles over het ras: de Golden Retriever

Buiten zijn vlek om, is Enzo een vrij normale hond1. Hij vindt het heerlijk om op de bank te dutten, sokken te stelen, zijn mensen te kussen en lange wandelingen te maken in de vrije natuur.

Een ster op social media

Het is niet verrassend dat Enzo een behoorlijke ster over de hele wereld is geworden vanwege zijn unieke uiterlijk. Tot nu toe heeft hij 180K volgers op Instagram, en dat aantal groeit gestaag! Aangezien Enzo zowel van binnen als van buiten zo uniek en mooi is, moeten we zeggen dat we niet verrast zijn.
Sterker nog, deze vierjarige heeft ook ons hart helemaal gestolen! Blijf stralen Enzo, je bent absoluut prachtig

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen