Aanbieding

duurste kat

Maak kennis met de vijf duurste katten ter wereld. 

© Casey Elise Christopher | Shutterstock

KATSJING! Dit zijn de 5 duurste katten

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Soms kun je een kat gratis ophalen, en soms betaal je de hoofdprijs voor een pluizenbol. Dit heeft voornamelijk te maken met het ras. 

Er zijn veel verschillende kattenrassen die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Ze verschillen niet alleen van uiterlijk en karakter, maar ook in prijs. Hoe zeldzamer, hoe duurder. Voor de duurste kattenrassen ter wereld moet je al gauw denken aan een bedrag met 4 of 5 nullen. Maak kennis met de vijf duurste katten ter wereld. 

Top 5 duurste katten ter wereld

Waar komt de prijs nou eigenlijk vandaan? Waarom is een ras zoveel duurder dan een andere? Dit ligt voornamelijk aan het feit dat de rassen erg moeilijk te fokken zijn en hier vaak erg moeilijk te vinden zijn. De meest zeldzame rassen zijn vaak een kruising van een huiskat en wilde kat, waarvan de F1 generatie direct afstamt van de voorouders en vaak extreem duur zijn.

De Bengaalse kat

De Bengaalse kat is erg populair vanwege zijn speciale vachttekeningen, waardoor de vacht lijkt op dat van een luipaard. De Bengaalse kat is het resultaat van een kruising tussen de Aziatische luipaardkat en de gewone huiskat. Deze bijzondere kat heeft echter een stevige prijs. Een Bengaalse kat kost tussen de 900 en 2500 euro. De prijs van de kat is afhankelijk van de reputatie van het ras, het voldoen aan de rasstandaard en het vachtpatroon.

De Peterbald 

Op de vierde plaats van duurste katten ter wereld vinden we de Peterbald. De Peterbald is een ras dat is ontstaan uit een kruising tussen de Don Sphynx en de Oosterse korthaar. Deze intelligente raskat kost tussen de 900 en 2500 euro. Aangezien er tot nu toe geen uniforme rasstandaard is voor de Peterbald kat, varieert niet alleen de prijs, maar ook het uiterlijk van deze kat. 

De Safari kat

De Safari kat laat zien dat zeldzame kattenrassen des te duurder zijn. Voor deze zeldzame kat werd een wilde Geoffroy’s kat met een huiskat gekruist. Het resulteerde in een middelgrote kat met een dikke, zachte vacht en een sterk karakter. Wil je een Safari kat kopen dan moet je rekening houden met prijzen vanaf 5000 euro. De reden voor deze hoge prijs? Het fokken van de Safari kat is erg moeilijk, waardoor er maar een aantal exemplaren zijn.  

De Safari kat

De Savannah kat

De Savannah kat is nog duurder dan de Safari kat. Met prijzen tussen de 2000 en 20.000 euro is het één van de duurste kattenrassen ter wereld. Ze zijn het resultaat van een kruising tussen de wilde servalkat en een huiskat. Mede hierdoor wordt de dure raskat gekenmerkt door een exotisch uiterlijk met grote oren, een groot slank lichaam en een goudbruin gevlekte vacht.

De duurste kat ter wereld: de Ashera

De duurste kat ter wereld is de Ashera. Ashera katten kosten tussen de 40.000 en 100.000 euro! Ashera katten zijn zeldzame stamboomkatten met een statig formaat en kunnen tot 18 kg wegen. Ze danken hun mooie vachtpatronen aan de voorouders, de Aziatische luipaardkat. Echter is niet alleen hun oorsprong wild, maar ook hun karakter. Bij het adopteren van een Ashera moet je niet alleen veel geld meenemen, maar ook veel kattenervaring hebben. 

Andere dure kattenrassen

Niet enkel de bijzondere zeldzame kattenrassen, die vaak afstammen van wilde katten, zijn erg duur. Zelfs de meer gewone, populaire en wijdverspreide katten hebben hun prijs. Enkele andere dure kattenrassen zijn;

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen