Aanbieding

Een kom biologische brokjes met de ingrediënten

Biologische kattenbrokjes

© 279photo Studio / Shutterstock

Wat is het beste biologische kattenvoer op de markt?

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Katten zijn vleesetende dieren en hun dieet moet worden aangepast aan hun hoge eiwit- en energiebehoefte. Biologische brokjes voor katten zijn een garantie voor een gezonde en evenwichtige voeding, met respect voor dier en milieu.

Heb jij zelf de voorkeur voor biologisch voedsel? Wist je dat je jouw kat ook biologisch eten kan geven? Zonder kleurstoffen, zonder pesticiden, bestaan ​​de biologische kattenbrokjes voor 95% uit ingrediënten uit de biologische landbouw die alle voedingsstoffen leveren die nodig zijn voor hun dagelijkse eiwit- en energiebehoefte. Er zijn verschillende soorten biologische brokjes: bio brokjes voor gesteriliseerde katten, bio brokjes voor volwassen katten en bio brokjes zonder granen. Ze kunnen zijn samengesteld uit kip, vis of vlees. Geconfronteerd met een steeds groter wordend marktaanbod, vraag je jezelf vast af wat de beste biologische brokjes voor katten zijn en wat de voordelen zijn van het aanbieden van dit soort voeding aan jouw huisdier. Onze vergelijking helpt je bij het kiezen van de beste biologische brokjes voor jouw kat.

Wat is het nut van het voeren van biologische brokjes aan je kat?

Biologisch kattenvoer wordt bereid met uitsluitend biologische ingrediënten, dat wil zeggen zonder pesticiden, chemicaliën of enige chemische transformatie, en de bereiding ervan is onderworpen aan strikte controles die voldoen aan een strenger kwaliteitskeurmerk. Dankzij de afwezigheid van een chemische behandeling van deze brokjes verbeter je de spijsvertering van jouw kat, en worden het haar en vacht mooier. De hoogwaardige eiwitten en vezels waaruit deze biologische brokjes bestaan, zorgen voor het behoud van een goede fysieke conditie van de kat en verbeteren de darmfunctie terwijl ze verder alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. De voordelen van biologische brokjes op de gezondheid van jouw kat zijn op de lange termijn nog beter zichtbaar.
Naast het belang voor de kat, maakt het aanbieden van biologische voeding aan jouw kat het mogelijk om biologische boerderijen en gewassen te promoten en zo bij te dragen aan een productie die het milieu respecteert.

Is er een merk biologisch kattenvoer dat de voorkeur heeft?

Niet echt, er is geen bepaald merk biologische brokjes waar katten de voorkeur aan geven. En niet voor niets verschillen de brokjes per kat. De samenstelling van de brokjes varieert dus naargelang de leeftijd, het gewicht of de mate van activiteit van jouw kat.
Geconfronteerd met de ruime keuze aan brokjes op de markt, is het soms moeilijk om je weg te vinden. Je moet eerst kijken naar de voedingssamenstelling van de brokjes en nagaan of het past bij de behoefte van je kat. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om biologische brokjes voor gesteriliseerde katten aan een kitten te geven. Het is daarom aan te raden om het etiket van het voer goed te lezen. Evenzo hebben katten, net als mensen, een eigen smaak. Elke kat heeft een voorkeur en het is aan te raden om biologische brokjes aan te bieden waarvan de smaak gewaardeerd wordt zodat ze die zonder klagen opeten.

Vanaf welke leeftijd kun je biologisch voer kopen voor je kat?

Er is geen specifieke leeftijd voor het kopen en geven van biologische brokjes aan je kat. Er zijn biologische brokjes voor alle leeftijden: voor kittens vanaf 12 weken, voor volwassen katten of senior katten. 
Voor kittens kun je vanaf het einde van de speenperiode biologische brokjes geven die geschikt zijn voor hun leeftijd.

Mag je een kat alleen biologisch voer geven?

Er zijn biologische brokjes op de markt die voldoen aan alle eiwit- en voedingsbehoeften van jouw kat. Het is dus heel goed mogelijk om je kat alleen te voeren met biologische brokjes. Je moet echter goed opletten en de samenstelling van de brokjes controleren. Er zijn inderdaad 100% plantaardige biologische brokjes die geen eiwitten, taurine en vitamine D bevatten, die essentieel zijn voor het dieet van de kat, want een kat is uiteindelijk een echte carnivoor. Eiwitten zijn de eerste ingrediënten waarmee rekening moet worden gehouden in het dieet van jouw kat.

Zijn biologische brokjes ook duurder?

Om jouw kat gezond te houden, is het belangrijk om kwaliteitsvoer te bieden. En daar hangt een bepaald prijskaartje aan. Brokken van slechte kwaliteit met een ongeschikte samenstelling kunnen de oorzaak zijn van verschillende aandoeningen zoals overgewicht, diabetes of een nierziekte.
Er zijn veel merken op de markt, van goedkope tot duurdere merken. Deze prijsverschillen zijn gebaseerd op de samenstelling van de biologische brokjes en de gebruikte ingrediënten. En hoe hoger de kwaliteit van de ingrediënten uit de biologische landbouw, hoe hoger de prijs van de brokjes zal zijn.
Om de juiste keuze te maken, is het altijd aan te raden om het etiket goed te lezen om de samenstelling en de ingrediënten te controleren.

Dit artikel is een selectie die onafhankelijk door het Wamiz team is gemaakt. Als je op een link met de naam "affiliate link" klikt, betaalt de verkoper ons een commissie. Maar dat verandert niets voor jou en je huisdier! Affiliate links worden als zodanig aangeduid, omwille van de transparantie.