Aanbieding

hond met paaseitjes

De hond is op zoek in de tuin

© phBodrova - shutterstock

Veilig paaseitjes zoeken wordt leuker dan ooit!

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Paaseieren zoeken is met stip de leukste traditie rondom Pasen. Of heb je het nu wel een beetje gehad? Geloof ons: met je hond wordt het weer een echt feest. 

 

Paaseitjes verstoppen, zeker met kleine kinderen kom je er soms lastig onderuit. Even geen inspiratie meer? Scroll dan snel naar beneden: want samen met de hond wordt paaseiëren zoeken onvergetelijk. 

Zoeken met plastic of kunstof eiëren

Overal zijn gekleurde plastic eiëren te koop die je kunt vullen. Speel het spel met een aantal van deze eiëren en deze met een snoepje. Vaak zit er al een gaatje in zo'n ei, zo niet, dan is het slim om er een gaatje in te maken zodat je hond het beter kan ruiken. Deze eiëren verstop je ergens in het huis of juist in de tuin. Eén ei hou je achter. Dit plastic ei laat je aan je hond zien en ruiken. Daarna zoek je ook een plekje voor het ei, terwijl je hond toekijkt. Tot slot geef je het commando; ‘zoek’. Waarschijnlijk ‘vindt’ je hond het ei zelf.  Nu goed belonen! Zo snapt hij hoe het spel werkt. 

Na een paar keer snapt je hond het idee vermoedelijk al na het commando 'zoek'. Ei gevonden? Heel goed! Geef als beloning een stukje uit het ei. Herhaal het commando ‘zoek’ tot alle eieren zijn gevonden. Natuurlijk speel je dit spel samen. Dus blijf je erbij en 'zoek' je samen met hond als het toch ingewikkeld blijkt. Ga bijvoorbeeld richting 1 van de verstopte eieren en doe net of je zelf ook aan het zoeken bent. 

Met echte eiëren

Je kan het spel ook met echte eiëren spelen. Kies in dat geval voor hardgekookte (gekleurde) paaseieren. Vindt je hond een ei, dan krijgt jouw hond een lekker stukje (niet meteen een heel ei: het moet spannend en gezond blijven). Alle eitjes gevonden? De hoofdprijs is... een heerlijke paasei. Super leuk en goed voor de vacht. 

Help mijn hond heeft paaseitjes gegeten!

Chocola is erg giftig voor honden (en ook voor katten), het is van groot belang om iedere vorm van chocolade te vermijden, tijdens de pasen is het erg belangrijk goed op te passen want bijna iedereen heeft chocolade paaseitjes op tafel staan. Chocola bevat theobromine, dat de spijsvertering, het zenuwstelsel en de hart- en bloedvaten van je hond kan aantasten. 

Het is erg belangrijk tijdens de paasdagen extra goed op te passen en de paaseitjes buiten bereik van je hond te houden.

Tips en tricks

1) Is jouw hond wat onbeheerst? Dan hebben hardgekookte eiëren de voorkeur boven plastic eiëren. Zo voorkom je dat hij het plastic opeet. 

Let op: Nooit, Nooit, Nooit met chocolade eiëren. chocolade is erg giftig voor honden

2) Speel het spel samen en blijf in de buurt van de hond.

3) Zorg altijd voor schoon en veilig materiaal.

4) Laat je hond de eiëren niet in de bek nemen.

5) Leg de spulletjes die je hebt gebruikt na het spel weg op een voor de hond onbereikbare plek.  

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen