Aanbieding

Koppel kijkt naar kerstfilm met hond

Kerstfilms met honden in de hoofrol die je niet mag missen

© DGLimages / Shutterstock

Hondenliefhebbers opgelet: deze 10 kerstfilms met honden in de hoofdrol moet je gezien hebben!

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Honden. Wie kan nog zonder ze. Kerstfilms met honden zijn weliswaar niet ‘the real thing’, maar wie kan puppy-ogen die de camera inkijken weerstaan?

Dit zijn onze lievelings kerstfilms met een hond in de hoofdrol. Om samen met jouw lief op vier voeten te gaan kijken.

A Christmas stray (2021)

Ethan zit op kerstavond klem in een afgelegen gehucht na een auto ongeluk op de weg met een zwerfhond. Dit hondje is zijn enige gezelschap. Als Ethan later de dierenarts Foster ontmoet, een vrouw met een vrije geest, is er niet direct een match. Toch broeit er iets. 

12 pups of Christmas (2019)

Hondentherapeut Erin begint aan een nieuwe baan. Ze staat meteen voor een enorme uitdaging: ze moet vóór eerste kerstdag een nieuw thuis vinden voor 12 puppy’s. Complicatie: haar baas Martin heeft niets met honden en ze moeten dit projectje samen uitvoeren. Als ze eenmaal samenwerken, komt Erin erachter dat haar baas ook zo z’n goede kanten heeft. 

A puppy for Christmas (2016)

Smelt! Net als Noelle een puppy heeft geadopteerd, komt haar hele leven op z’n kop te staan. Haar vriend maakt het uit en ze dreigt haar baan te verliezen. Ze brengt heerlijke feestdagen door bij de familie van haar aantrekkelijke collega Liam, maar Liam is nog samen met Jessica. Hoe loopt dit af? 

Bekijk hier de trailer van A puppy for Christmas:

A dogwalkers Christmas Tale (2015)

De verwende studente Luce moet als vakantiebaantje voor de hond van een steenrijke projectontwikkelaar zorgen. Op een dag ontmoet ze de aantrekkelijke Dean die protesteert tegen de plannen van haar baas om het hondenpark af te breken en er een luxe wellness paradijs neer te zetten. Luce besluit zich in te zetten voor het hondenpark en leert de ware betekenis van kerstmis kennen. Én de liefde…

Beethoven’s Christmas adventure (2011)

Betoverend! Nadat de elf Henry van de Noordpool vlucht op de slee van de Kerstman en een magische tas vol speelgoed, stort hij neer in een boom ergens in een buitenwijk. Tot overmaat van ramp valt de tas in verkeerde handen. Maar dan verschijnen de heldhaftige Beethoven met vriend Mason om Henry én Kerstmis voor alle kinderen te redden.. 

Hercules saves Christmas (2011)

De pratende hond van de kerstman moet elk jaar één kind uit de lijst stoute kinderen te kiezen en deze liever te maken. Zal het de bijzondere hond dit jaar lukken? 

Bekijk hier de trailer van Hercules saves Christmas :

The dog who saved Christmas vacation (2010)

De twee komedie over de familie Bannister en hun hond Zeus. Twee dieven volgen de familie naar hun kerstoord. Ze willen wraak omdat ze dankzij de slimme Zeus een tijd in de cel moesten doorbrengen. Maar Zeus is met z’n hoofd ergens anders. De Golden Retriever heeft een oogje op de Franse Poedel Bella, maar die lijkt niet erg geïnteresseerd.

The dog who saved Christmas (2009)

Komedie over de Golden Retriever Zeus en de familie Bannister. Zeus was vroeger politiehond, maar blijkt het vak verleerd te zijn. Als de familie op kerstvakantie gaat en twee inbrekers hun kans willen grijpen, hoopt Zeus te kunnen bewijzen dat hij het nog heeft.

A dog named Christmas (2009)

Todd wil heel graag een hond, maar zijn vader is het daar niet mee eens. Als het asiel een actie organiseert waarbij mensen op proef een hond kunnen adopteren voor de kerstdagen, krijgt hij eindelijk zijn zin. Het wordt een Labrador, die hij ‘Christmas’ noemt. Maar mag Christmas ook na de kerstdagen blijven?  

I want a dog for Christmas (2003)

Snoopy-klassieker die in deze lijst niet mag ontbreken. Rerun, één van de jongens van de ‘The Peanut gang’, wil per sé een hond, maar zijn ouders zien dat niet zitten. Bij toeval komt Spike, het broertje met kerst op bezoek. Zal het Rerun lukken om Spike stiekem te houden?

Bekijk hier de trailer van I want a dog for Christmas:

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen