Aanbieding

Grinch hondennaam

Grinch's hond: naam, ras en curiosa. / Max en de Grinch in Universal Studios Hollywood.

© Telemundo Shows

Alles over de Grinch en zijn hond Max

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Ontdek de Grinch en hond Max, in de film 'How the Grinch Stole Christmas' (2000). Leer welk hondenras Max is en de rol van deze unieke hond in de film.

Wie is de hond van de Grinch?

De Grinch is de hoofdpersoon van een kinderverhaal geschreven door Dr. Seuss in 1957, dat verschillende keren is aangepast voor film. Het gaat over een groen en harig wezen dat geïsoleerd leeft in een grot en een hekel heeft aan Kerstmis omdat het hem herinnert aan zijn eenzaamheid en traumatische jeugd

Zijn enige doel is om het feest voor de inwoners van Villa Quién, een nabijgelegen stad waar iedereen Kerstmis viert met vreugde en vrijgevigheid, te verpesten.

Maar de Grinch is niet alleen op zijn avontuur, maar wordt vergezeld door zijn trouwe vriend, een hond die als rendier fungeert en een zeer belangrijke rol speelt in het verhaal. 

De hond van de Grinch is het enige wezen dat hem enige genegenheid toont en hem helpt zijn houding te veranderen aan het einde.

Hoe heet de hond van de Grinch?

De naam van de hond van de Grinch is Max, en hij is een zeer geliefd personage bij de fans van de film met onder andere Jim Carrey. 

Ondanks dat de Grinch hem slecht behandelt en hem dwingt dingen te doen die hij niet wil, toont Max altijd loyaliteit en genegenheid, en redt zelfs zijn leven op een bepaald moment. Max is een zeer intelligente, dappere en vriendelijke hond, in tegenstelling tot het humeurige en verbitterde karakter van zijn verzorger.

Max y el Grinch
Max luistert trouw naar de dwaasheden van de Grinch. © fictionhorizon.com

Van welk hondenras is de hond van de Grinch?

Hoewel het niet specifiek wordt vermeld in de film, kan worden afgeleid dat hond Max van de Grinch een bastaardhond is, omdat hij kenmerken heeft van verschillende rassen. Zijn uiterlijk doet denken aan een terriër, vanwege zijn korte ruwe vacht, lange gebogen staart en puntige oren. 

Echter, hij vertoont ook kenmerken van andere rassen zoals de Schnauzer of de Duitse Herder, door zijn bruine en zwarte kleur, zijn langwerpige snuit en zijn middelgrote formaat.

Dus, nu weet je het, de hond van de Grinch is een unieke en bijzondere hond, die niet tot een specifiek ras behoort, maar een mix is van verschillende. Daarnaast is de hond in de film gespeeld door zes verschillende honden. 

Hoe is het kostuum van de hond van de Grinch?

Als je je hond wilt verkleden als de hond van de Grinch, heb je niet veel materiaal nodig. 

  • Je hoeft alleen maar een rendierhoorn te krijgen (je kunt er een van plastic gebruiken of er een maken van karton - bij voorkeur milieuvriendelijker) en deze aan het hoofd van je hond vast te maken met een lint of een elastiek.
  • Vervolgens kun je een rode of groene deken over zijn rug leggen om de slee van de Grinch te simuleren. 
  • En dat is het, je hebt je eigen Max klaar om je te vergezellen in je kerstavonturen!
Onthoud dat je hond de betekenis van kostuums niet begrijpt en in de war kan raken of zich beschaamd kan voelen. Je moet je hond nooit verkleden als dit hem ongemak bezorgt of als hij weerstand toont. Het belangrijkste is dat je hond zich gelukkig en veilig voelt bij jou.

Waarom houden we van de hond van de Grinch?

De hond van de Grinch is een van de meest vertederende personages van de film omdat hij vriendelijkheid, onschuld en hoop vertegenwoordigt. Ondanks dat hij bij de Grinch woont, wordt Max niet beïnvloed door zijn haat of egoïsme, maar behoudt hij zijn kerstgeest en vreugde.

Bovendien, vertegenwoordigt Max, die door verschillende bastaardhonden van beide geslachten werd gespeeld volgens verschillende filmbronnen, een van de schrijnendste realiteiten van deze tijd: een verlaten geschenk dat in de grot van de Grinch is beland. 

Bovendien is hij verantwoordelijk voor het feit dat de Grinch zich realiseert dat Kerstmis niet alleen gaat om cadeautjes en versieringen, maar om liefde en vriendschap. Dankzij dit dier ontdekt de Grinch de ware betekenis van Kerstmis en verzoent hij zich met de Who's.
 

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen