Français Tricolore

Français Tricolore

De Français Tricolore is een grote hond die wordt gebruikt voor de jacht op grote wilde dieren (herten, wilde zwijnen en reeën).

Algemene informatie Français Tricolore

Hoe oud wordt een Français Tricolore? :

5

17

10

12

Karakter :

Intelligent Jager

Grootte Français Tricolore :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

De Français Tricolore is een jong ras (sinds 1957) ontstaan ​​door het kruisen van de Grand Anglo-Français Tricolores met de Poitevin, de Billy en misschien ook de Bleu de Gascogne. De rasstandaard dateert uit 1965.

FCI groep

FCI groep

Groep 6 - Lopende honden en zweethonden

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Français Tricolore

Grootte Français Tricolore

Teef : 60 tot 68 cm

Reu : 62 tot 72 cm

Gewicht Français Tricolore

Teef : 25 tot 30 kg

Reu : 25 tot 30 kg

Vachtkleur Français Tricolore

Vachttype

Oogkleur Français Tricolore

Bruin

Uiterlijke kenmerken Français Tricolore

De Français Tricolore is een elegante hond met een nobel uiterlijk en een gezond, gespierd lichaam. Het hoofd is niet te groot en tamelijk langwerpig. Het achterhoofdsknobbelpunt is uitgesproken. De ogen zijn groot; de look is intelligent. De oren zijn breder dan bij de Poitevin, ter hoogte van de ooglijn geplaatst, iets naar voren gedraaid en niet te zacht. Wanneer ze naar voren worden getrokken, moeten ze de basis van de neus bereiken, maar als ze maximaal twee vingerbreedtes korter zijn, is dit ook acceptabel. De staart is vrij lang. Het wordt elegant en hoog gedragen.

Goed om te weten

Karakter

33%

Aanhankelijk

Deze hond is niet bepaald de beste gezelschapshond die je je kunt voorstellen, aangezien hij onafhankelijk is, zeer gefocust op geuren en behoorlijk gierig met zijn uitingen van genegenheid.

66%

Speels

Hij kan genieten van spelletjes waarbij hij voorwerpen en sporen moet vinden.

33%

Rustig

Het is een hond die altijd alert is. Uitrusten zie je hem zelden, vooral omdat hij in een roedel leeft en daardoor vrijwel altijd in de weer is.

100%

Intelligent

Deze hond is een uiterst gedisciplineerde assistent tijdens de jacht. Er kan volledig op hem worden vertrouwd dankzij zijn ongelooflijke reukvermogen en passie voor de jacht.

100%

Jager

Deze veelzijdige, actieve en veerkrachtige hond is een roedelhond voor de jacht op groot wild. Hij heeft een uitstekend instinct. Deze onvermoeibare werkhond wordt voornamelijk gebruikt voor de hertenjacht en is trots en zelfverzekerd op het werk.

66%

Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

Het is een dappere hond en gedraagt ​​zich daarom nooit angstig tegenover vreemden. Maar hij is niet bepaald de meest benaderbare en heeft de neiging afstand te houden.

100%

Onafhankelijk

Deze hond is uiterst onafhankelijk en heeft meestal niets anders aan zijn hoofd dan jagen.

Gedrag Français Tricolore

33%

Kan goed alleen zijn

Omdat deze hond gewend is om in een roedel te leven, kan hij niet tegen eenzaamheid.

66%

Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

Deze hond is niet per se gemakkelijk te trainen, vooral vanwege zijn zeer onafhankelijke karakter en sterke jachtinstinct, omdat deze kenmerken lessen zoals herinneren veel moeilijker maken. Dit is een hond die elke dag voldoende beweging nodig heeft als je hoopt goede resultaten te behalen met zijn training.

100%

Blaft graag

Hij blaft veel, vooral als hij in een roedel werkt.

100%

Neiging om weg te lopen

Zijn uitstekende reukvermogen betekent dat hij voortdurend paden volgt. Als zijn omgeving niet beveiligd is, kan deze hond heel gemakkelijk ontsnappen.

66%

Neiging om dingen kapot te maken

Het is een werkhond die gemakkelijk oncontroleerbaar kan worden en grote schade kan aanrichten als in het dagelijks leven niet aan zijn behoeften wordt voldaan.

66%

Eetlust

Hoewel hij niet bijzonder vraatzuchtig is, is het toch beter om zijn voer over twee maaltijden per dag te verdelen om het risico op maagklachten te verkleinen.

33%

Geschikt als waakhond

Het zijn geen goede waakhonden.

33%

Geschikt als eerste hond

De Français Tricolore is alleen geschikt voor sportieve en/of jachtliefhebbers die ook een bepaald niveau van ervaring met hondentraining nodig hebben. Ze moeten ook bekend zijn met het gedrag van honden.

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor Français Tricolore ...

Dieren ter adoptie

Is het ras Français Tricolore geschikt voor jou?

Doe de test

Levensstijl

33%

Kan de Français Tricolore in een appartement leven?

Deze hond is gemaakt voor een buitenleven. In de regel woont hij daar met andere honden in een kennel. Natuurlijk is het niet gemaakt om in een appartement te wonen. Dit geldt ook voor een stedelijke omgeving, omdat hij ook hier grote problemen zou hebben met integreren en aanpassen.

100%

Behoefte aan beweging/ sportief

Het is belangrijk om te weten dat deze hond zeer actief, volhardend en atletisch is. Wanneer deze hond niet wordt gebruikt voor de jacht (wat niet wordt aanbevolen), heeft hij sportieve verzorgers nodig die hem zo vaak mogelijk laten rennen en hem de kans geven elke dag zijn overtollige energie kwijt te raken. Als deze hond niet elke dag voldoende beweging krijgt, kan hij gemakkelijk oncontroleerbaar worden.

66%

Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

Mocht je ze mee willen nemen op reis is uitgebreide socialisatie vereist, aangezien het oorspronkelijk pure werkhonden zijn die uiterst zelfstandig te werk gaan.

Gezelschap

33%

Kan een Français Tricolore samen met katten?

Zijn jachtinstinct zorgt ervoor dat hij niet vreedzaam kan samenleven met andere huisdieren, zoals katten.

100%

Kan een Français Tricolore samen met honden?

Het is een roedelhond, wat betekent dat hij al op jonge leeftijd de gedragsregels van honden leert en daardoor harmonieus met zijn soortgenoten kan samenleven. De oudere dieren ‘leiden’ gewoonlijk de jongere dieren ‘op’.

66%

Is de Français Tricolore een kindvriendelijke hond?

Deze hond is uiterst actief en zelfstandig, maar gedraagt ​​zich vriendelijk tegenover kinderen die zijn natuurlijke aard respecteren en behoefte hebben aan rust. Het is echter het beste als hij opgroeit met kinderen als je hoopt op een harmonieus leven samen.

33%

Is een Français Tricolore geschikt voor ouderen?

Deze werkhond mag niet worden belast met een dagelijkse routine die te rustig en inactief is, anders kan hij oncontroleerbaar en vooral erg ongelukkig worden.

%}

Wat kost een Français Tricolore?

De prijs van een Français Tricolores varieert afhankelijk van de herkomst, leeftijd en geslacht. Door de lage verspreiding van dit ras in Nederland kunnen er geen betrouwbare uitspraken gedaan worden over de prijs van een Français Tricolore pup met stamboekregistratie. 

Het gemiddelde budget ligt rond de € 50/maand om aan de behoeften van een hond van dit formaat te voldoen.

Verzorging

Deze hond met een zeer korte vacht heeft geen bezoek aan de trimmer nodig. Hij hoeft alleen maar regelmatig geborsteld te worden om de beschermende eigenschappen van zijn vacht te behouden.

Haaruitval

Gemiddeld.

Voeding Français Tricolore

Men moet een dieet kiezen dat is aangepast aan het niveau van dagelijkse lichaamsbeweging, levensstijl, leeftijd en gezondheidstoestand. Je kunt hem zowel droogvoer als meer traditionele rantsoenen geven. 

Er moet minstens een uur zitten tussen de maaltijden en periodes van intensieve fysieke activiteit.

Gezondheid Français Tricolore

Hoe oud wordt een Français Tricolore?

11 jaar.

Sterk/ bestendig

Het is een oerhond die ondanks het risico op blessures tijdens jachttochten een goede gezondheid geniet.

Kan goed tegen warmte

Als het te warm is, kun je beter kiezen voor minder intensieve activiteiten om te voorkomen dat deze hond een zonnesteek krijgt.

Kan goed tegen kou

Het is een hond die meestal in een kennel leeft en zijn sociale groep bestaat uit honden. In de winter hebben de honden een weerbestendig onderkomen nodig.

Neiging om snel aan te komen

De Français Tricolore is atletisch en slank. Als er voldoende aan zijn behoeften wordt voldaan, heeft hij niet de neiging om overgewicht te hebben.

Veelvoorkomende ziektes

Dit ras is niet vatbaar voor bepaalde ziekten.

Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen