Jasmijn Vos MSc

Jasmijn Vos MSc

Jasmijn is in 2016 begonnen met de mooiste studie van Nederland, namelijk diergeneeskunde. Ze heeft na het afronden van de bachelor voor de master Gezelschapsdieren gekozen. Tijdens verschillende stages heeft ze ervaring opgedaan in eerstelijns praktijken en ook in ‘shelter medicine’, de geneeskunde in dierenasielen. In 2022 is ze afgestudeerd en ze werkt nu als dierenarts in de praktijk. 

De scriptie die Jasmijn voor haar bachelor geschreven heeft, ging over de gezondheid van militaire mascottehonden. Dit zijn honden die ter ondersteuning van de moraal op militaire basissen in uitzendingsgebied verblijven. Het zijn meestal zwerfhonden die door de militairen geadopteerd worden. Deze honden zouden mogelijk zelfs PTSS kunnen voorkomen. Daarop voortbordurend heeft Jasmijn tijdens haar onderzoekstage in de master gefocust op assistentiehonden, waaruit ook een wetenschappelijke publicatie is gekomen. De conclusie van het onderzoek was dat hondenpoten schoner zijn dan de schoenen van hun eigenaren, en dus zouden assistentiehonden altijd vrije toegang tot bijvoorbeeld ziekenhuizen moeten krijgen, iets wat in de wet ook al geregeld is, maar in de praktijk vaak nog tegenvalt. 

Verder houdt Jasmijn er creatieve hobby’s op na, zoals tekenen en schrijven en is ze het liefst in haar vrije tijd op de kinderboerderij waar ze vrijwilligerswerk doet of lekker met haar eigen huisdieren bezig. Ze heeft een kat (Heilige Birmaan) en twee kippen (sabelpootkrielen). Ook verzorgt ze af en toe pleegkatten en -kittens.

Artikelen geschreven door Jasmijn Vos MSc