Sabine van Westerop

Sabine van Westerop

Al op 10-jarige leeftijd stond Sabine met haar eerste hondje op het trainingsveld. Naast de liefde voor honden ontstond hier ook de liefde voor het trainen van honden en de hondensport. Tegenwoordig is ze ook als kynologisch instructeur op het veld te vinden, om andere teams te begeleiden. 

 

Sabine heeft een brede interesse op het gebied van gedrag van zowel mensen als dieren. Ze verdiept zich graag in de oorzaak van gedrag en leerprincipes om gedrag om te buigen. Daarnaast geeft het haar voldoening om anderen te helpen zich verder te ontwikkelen. Na het doorlopen van verschillende opleidingen binnen de hondenbranche, heeft Sabine de opleiding Toegepaste psychologie gevolgd en is zich daarna verder gaan specialiseren in de samenwerking tussen mens en hond. Vanuit haar bedrijf ‘The Dog Effect’ is ze onder andere werkzaam bij Stichting Dutch Assistance Dogs, een stichting die mensen met psychische problematiek helpt bij het opleiden van hun eigen assistentiehond.   

 

Sabine woont samen met haar vriend en hun twee zoontjes in de Achterhoek. Tervuerense Herder Shiva, Finse Lappenhond Keski en ‘zwerfkat’ Blacky, maken het gezin compleet.  

Artikelen geschreven door Sabine van Westerop