Aanbieding

Hond buiten

Toen de dierenarts belde na de operatie, volgde de volgende klap.

© ABC7 / Youtube

Hond zakt in elkaar tijdens wandeling: wat hij heeft ingeslikt schokt zelfs de dierenarts

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Op een mooie zomerdag maakte Lori burns een ommetje met haar altijd kerngezonde hondje Chance. Tot haar grote schrik zakte Chance ineens door zijn poten. En dat kwam niet door de warmte. 

Het gebeurde in het Amerikaanse kustplaatsje Santa Monica.  Ergens deze zomer hadden Lori Burns en een vriendin  zin om met de honden naar buiten te gaan.  Plotseling, nog geen twintig minuten later, stortte Chance in elkaar.  Burns kon alleen machteloos toekijken.  Even hoopte ze dat het gewoon een sterke reactie op de warmte was, maar de hond kwam niet maar mee bij. Hij verkeerde duidelijk in hoge nood. 

Heftig medicijn ingeslikt

Met liefde en routine zette de dierenarts alles op alles om Chance te redden. De arts koelde zijn lichaam, diende zuurstof toe en legde hem aan het infuus. Daarna volgde de nodige onderzoeken.  De uitslag: Chance had Oxycodon ingeslikt, een heftige pijnstiller, waarschijnlijk tijdens de wandeling. 

Verzorger Lori Burns snapte er niets van. "Ik weet niet in welke vorm de oxycodon was, ik heb hem niets zien eten," zei ze. "Ik denk niet dat hij zomaar een pil in zijn bek zou nemen. Hij is nogal kieskeurig."

Blind

Daar bleef het niet bij.  Toen de dierenarts belde na de operatie, volgde de volgende klap:  Chance was blind. Toch is Burns nog hoopvol. "De dierenarts zei dat er activiteit was in het netvlies, dus dat is hun lichtpuntje en het is mogelijk dat het zicht terugkomt. Maar we weten het gewoon niet. Het is gek dat zo een klein voorvalletje zulke grote gevolgen kan hebben."
Op dit moment helpt Lori de kleine puppy te wennen aan de nieuwe werkelijkheid, door hem dicht bij zich te houden en tegen hem te praten als hij een kamer verlaat of uitgaat. Chance lijkt zich makkelijk aan te passen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen