Aanbieding

Verlaten weg

Minstens tientallen honden heeft Judy de afgelopen jaren gered

© The Dodo / Youtube

Vrouw gaat elke dag naar dezelfde weg om 4 uur 's ochtends met een schokkende reden

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Judy Obregon werkt voor The Abandoned Ones (TAO) Dog Rescue in Texas. Ze is al meer dan 10 jaar op zoek naar achtergelaten honden en brengt ze in veiligheid.

Zeven nachten per week, als de buren nog verzonken zijn in een diepe slaap, pakt Judy in de Amerikaanse staat Texas haar auto om eenzaam achtergelaten honden in veiligheid te brengen. 

Elke ochtend om 4 uur

Judy kent het gebied van haver tot gort. Zo weet ze ondertussen dat mensen hun honden meestal dumpen op onherbergzaam terrein, waar de kans om betrapt te worden klein is. Een zo’n gebied is de Echo Lake Road in Texas. Afgelegen en dunbevolkt, dus rijden sommige van Judy’s medeburgers precies daar naar toe om van de hond af te komen. Inmiddels rijdt de hondenredster al tien jaar elke ochtend rond 4 uur die kan op. Altijd met het onrustige gevoel dat het slecht zou kunnen aflopen.

Band opbouwen 

Minstens tientallen honden heeft Judy de afgelopen jaren gered. Vaak schrikken de ondertussen getraumatiseerde dieren van het plotselinge geluid van de auto in het holst van de nacht. Na hun eerdere ervaringen vrezen ze dat Judy het ook niet goed met hen voor heeft. Eenmaal in de auto probeert de hondenredster daarom  eerst een band met deze beschadigde schepseltjes op te bouwen. Tegen de tijd dat de Amerikaanse wegrijdt is de angst weggeëbd.  Behoedzaam koerst Judy vervolgens naar een asiel, waar er goed voor hen gezorgd wordt. 

Op deze video zie je beelden van verschillende hondenreddingen die Judy de afgelopen jaren heeft gedaan. Ze is onze held! 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen