Aanbieding

Na acht jaren samen: trouwe hond weet niet wat hem overkomt

Verdrietig uitziende Duitse herder dog-sad

Het achterlaten van huisdieren wanneer mensen verhuizen komt helaas vaker voor

© Sociedad Protectora de Animales y Plantas Málaga / Facebook

Toen de verzorger van Rayo de Duitse herder zijn spullen pakte en vertrok, liet hij bewust het meest belangrijke achter, Rayo. 

Door Sander Nelisse

Online sinds

Rayo is een 8-jarige Duitse herder die zijn hele leven gelukkig met zijn verzorger op een boerderij op het platteland van Malaga heeft gewoond. Dat was totdat zijn baasje besloot te verhuizen en Rayo niet mee te nemen. 

Verlaten en alleen

Tragisch genoeg was de hond helemaal alleen toen zijn verzorger besloot hem achter te laten. Dat was tot de Spaanse organisatie Society for the Protection of Animals and Plants of Malaga hoorde over Rayo's situatie en hem adopteerde. 

Het achterlaten van huisdieren wanneer mensen verhuizen is helaas niet ongewoon, en iets waar de organisatie maar al te bekend mee is. Het goede doel deed op social media het verhaal van Rayo uit de doeken om het bewustzijn te vergroten en het probleem aan te kaarten van mensen die van de een op de andere dag besluiten dat ze hun huisdier niet meer willen. 

Alles over het ras: de Duitse Herder

Eind goed al goed?

Rayo is goed ingeburgerd in het asiel, waar hij volop zorg en aandacht krijgt. Uiteraard verlangt hij wel weer naar een echt thuis, en de organisatie hoopt dan ook dat het niet lang zal duren voordat ze iets geschikts vinden. Hij is tenslotte echt ontzettend lief, rustig en aanhankelijk. Hij wordt graag geaaid en geknuffeld. 

Zijn verzorgers beschrijven hem als "een hart groter dan zijn lichaam" en zeggen dat het een geweldig huisdier zou zijn. Hij loopt ook uitstekend aan de lijn. Hij moet er echter wel aan wennen om in de buurt van andere honden te zijn, aangezien hij het grootste deel van zijn leven slechts met één andere hond heeft doorgebracht. 

Hopelijk duurt het niet lang meer voordat Rayo een liefhebbend gezin vindt dat hem verdient.

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen