Aanbieding

Kitten

Het was niet zomaar een kitten die de man gevonden had. 

© Symbolbild / Shutterstock

Man vindt een kitten en brengt het naar asiel. Wanneer het personeel hem van dichtbij ziet, zijn ze geschokt

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Was hij er maar vanaf gebleven. De man denkt de kitten te helpen door het bij het dierenasiel te brengen. Pas als de medewerkers goed kijken zien ze waar ze daadwerkelijk mee te maken hebben. 

Het is echt een ongelooflijk schattige pluizenbal: grote donkere ogen, pluizige vacht, vier onhandige poten en een lieve stompe neus met fijne snorharen. Op het eerste gezicht denkt de Engelsman meteen dat hij met een verweesd kitten te maken heeft. Dus neemt hij het beestje mee naar het plaatselijke dierenasiel. 

Een grote verrassing!

Wanneer men de "kitten" eens grondig onderzoekt zijn de experts verbaasd. Want hoewel het voor leken misschien lijkt op een kitten, gaat het hier in werkelijkheid om een jonge vos!

Zonder enig aarzelen nemen ze bij het dierenasiel direct contact op met een redding organisatie voor dieren in het wild, Cuan Wildlife Rescue in Much Wenlock, Shropshire, om hulp te vragen. Ze medewerkers aldaar reageren direct, want het is de laatste tijd wel vaker voorgekomen dat vossenwelpen van een paar weken oud worden meegenomen. Medewerker Fran Hill legt uit:

"Ze worden vaak aangezien voor kittens omdat ze niet echt op een vos lijken als ze klein zijn"

Zorg en aandacht zijn cruciaal

De vos wordt in alle rust opgevoed. Eerst met de fles, maar binnenkort kan hij zelf eten. Gelukkig is ze, afgezien van een klein krasje op de neus, helemaal gezond!

Bekijk hier de beelden van het bijzondere beestje:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen