Aanbieding

kat onherkenbaar door verwaarloosde vacht

Het dier was onherkenbaar

© Thedodo

Dierenopvang treft zeer eigenaardig dier in achtergelaten kooi: "nog nooit zoiets gezien"

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Bij het openen van de kooi slaakten de asielmedewerkers een kreet van verwondering. 

 

In het Amerikaanse plaatsje Nevada gebeurde het. Ergens halverwege het jaar 2018 ontdekten de medewerkers van het asiel buiten een kooi. Dat was voor hen de gewoonste zaak van de wereld. Ongetwijfeld weer iemand die plompverloren het huisdier in de steek liet, dachten ze. 

Maar bij het openen van de kooi klonk er luide schreeuw.  Er zat een vreemd schepseltje in de kooi, 'iets' dat nog het meest weg had van een verwilderde baal wol. 

Het diertje kon zelfs niet meer bewegen. 

In eerste instantie dachten de mensen van het asiel dat ze te maken hadden met een hond.  Maar toen ze 'de baal wol' van alle kanten bekeken, ontdekten ze dat het een ander dier was. Oh mijn hemel, het is een kat," riep Liz Begovich uit, die de leiding heeft over het asiel. "Ik heb nog nooit een kat in zo'n staat gezien," vertelde ze aan website 'thedodo.com'

Zijn vacht zat onder de klitten. Het kon niet eens meer bewegen. Alles wees erop dat het diertje slachtoffer was van langdurige ernstige verwaarlozing. 

4,5 kilo haar werd verwijderd

Op de beelden van de bewakingscamera van het asiel is te zien hoe een man de kooi in het holst van de nacht bij het gebouwtje achterlaat. Kijken wij naar de verzorger van de kat en degene die verantwoordelijk is voor de toestand van het arme schepseltje? We zullen het nooit weten. 

 

De mensen van het asiel noemden het beestje 'Bob Marley' en haalden de dierenarts erbij.  Die haalde al het haar eraf. Bij elkaar maar liefst 4,5 kilo! Hoewel aan de mollige kant, voelde Bob Marley zich na deze verzorging beslist kilo's lichter, en hij kon weer lopen, zichtbaar opgelucht. 'Bob Marley' bleek een lieve, snoezige kat van ongeveer tien jaar oud. 

 Wil jij een kat een tweede kans geven? Bekijk de katten ter adoptie.
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen