Aanbieding

Nog geen vakantiebestemming? Nice opent groot hondenstrand!

Hondje aan de cote d'azur dog-happy

Nice heeft een tweede hondenstrand geopend

© ER_09 / Shutterstock

Ben jij nog aan het twijfelen over een leuke vakantie bestemming voor jou en jouw viervoeter? Ga het nieuwe hondenstrand van Nice uitproberen!

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

Veel hondenouders gaan nergens heen zonder hun viervoeter. En gelijk hebben ze! Vanwege de pandemie hebben veel mensen nog geen beslissing genomen of en waar ze op vakantie gaan.  Een vakantie in eigen land? Of durven we toch over de grens? Als je voor het tweede gaat, is Nice misschien wel de bestemming voor jou! 

Hondenstrand in Nice

Nice had al een kleiner hondenstrand buiten het centrum maar deze is niets vergeleken met het nieuwe strand voor viervoeters! Direct aan de Promenade des Anglais tegenover het Lenval ziekenhuis is 320 vierkante meter strand beschikbaar gesteld voor jou en je viervoetige vriend. De officiële opening vond 23 juni plaats. Voor de gelegenheid heeft kunstenaar Stéphane Bolongaro twee kunstwerken gemaakt die bij de twee entrees van het strand te zien zijn.

 

Hondenstranden aan de Côte D’Azur

Niet alleen in Nice vind je hondenstranden. Er zijn verschillende badplaatsen aan de Franse Rivièra met hondenstranden. 

Hondenstrand Menton

Ten Oosten van Nice aan de Italiaanse grens ligt het stadje Menton, de parel van Frankrijk. Ook hier is een hondenstrand aanwezig. De naam van het strand is vrij makkelijk te onthouden: Plage Chiens, wat Hondenstrand betekent. 

Hondenstrand Sainte-Maxime

Sainte-Maxime is een van de meest geliefde bestemmingen aan de Cote D’Azur. Dit pittoreske stadje wordt omgeven door mooie stranden waaronder hondenstrand Plage de la Madrague. Vanuit Sainte-Maxime kun je ook een uitstapje maken naar Les Issambres daar is het strand Plage de la Gaillarde Ouest waar honden ook zijn toegestaan.

Hondenstrand Bormes-les-Mimosas

Bormes-les-Mimosas is een bijzondere dorpje niet ver van Toulon. Je vindt er het kasteel Seigneurs de Fos en het forteiland Brégançon waar Franse presidenten hun zomer doorbrengen. Op het strand Plage de Brégançon zijn honden toegestaan. 

Hondenstrand Villeneuve-Loubet

Villeneuve-Loubet ligt tussen Monaco en Cannes. Ook hier vind je een mooi strand voor jou en jouw viervoeter: Plage de Vaugrenier. Het hele jaar door zijn er in deze badplaats verschillende evenementen en festivals die jouw bezoek extra leuk maken. 

Heb jij je bestemming al gekozen? 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen