Aanbieding

Sensationele vondst op onbewoond eiland gaat de wereld rond! (Video)

Vier mannen bij motorboot dog-happy © OTV News

Gestrand op een verlaten eiland. Zonder de hulp van deze moedige redders, zou deze gestrande eenling daar waarschijnlijk nog steeds vastzitten.

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

Het decor voor deze reddingsoperatie is een verlaten eiland bij het Indiase dorp Purunabandha, in het zuidoostelijke Indiase district Ganjam.

Medewerkers van het bosbeheer van Berhampur waren bezig met een routine-inspectie van het eiland om de aanwezige olijfschildpadden te controleren. Plots stuiten ze op een eilandbewoner die ze niet hadden verwacht.

Redding in nood

Geheel onverwachts stonden ze oog in oog met een kleine verdwaalde bastaard. Het hondje was waarschijnlijk aan de oever van de grote rivier Rushikulya meegesleurd door een golf. Omdat het vasteland te ver weg was, moest het hondje daarop naar een van de eilanden zwemmen die zich tijdens het regenseizoen in de rivier vormen.

Echter kon de gestrande viervoeter van daaruit niet op eigen kracht wegkomen. Gelukkig waren de medewerkers van de Berhampur Forest Division net op tijd om hem uit de benarde situatie te redden. De kleine had het waarschijnlijk niet veel langer overleefd op het eiland.

‘Iedereen heeft het recht om te leven’

Berhampur Forest Division deelt een video van de reddingsoperatie en de leider verklaart trots: “Elk schepsel heeft het recht om te leven en onze medewerkers hebben daarvoor gezorgd door dit onschuldige dier te redden."

Op de video van de reddingsoperatie is te zien hoe de hond aan boord van een motorboot zit en dankbaar pootjes geeft. Dit is hoe echte opluchting eruit moet zien.

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen