Aanbieding

Deze hond ziet eruit als een opgerolde deken

Deze hond ziet eruit als een opgerolde deken dog-happy

Als deze viervoeter op de bank ligt loop je deze al snel voorbij of blijf je verbaast staan en vraag je je af hoe dit bruine dekentje op je bank terecht is gekomen. Maak kennis met Harvey!

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

Shar pei staan bekend om hun rimpels. Maar Harvey, de rimpelhond van Teresa Moll Arguimbau uit Menorca, Spanje, is wel een heel uniek exmemplaar. Toen zij de foto's van Harvey op Instagram postte, zagen veel mensen Harvey aan voor een hoopje dekens! 

Heel schattig, maar meer huid = meer problemen

Hoewel het voor Shar Pei normaal is op rimpels te hebben is het met verloop van tijd een prioriteit voor fokkers geworden om honden met zo veel mogelijk rimpels te krijgen. Dergelijke wijzigingen gaan tegen de natuur in en veroorzaken gezondheidsproblemen - vooral huidinfecties.

De verzorgers, ook Teresa, moeten speciale vochtinbrengende crèmes in hun huidplooien wrijven. Het buitensporige aantal plooien kan ook leiden tot gezichtsproblemen door de ophoping van huid rond de ogen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harvey (@harvey.thesharpei)

Harvey, nu een zes maanden oude hond, werd geboren met twee broers en zussen die minder rimpels hadden. Hoewel de verzorging van de huid van een hond tijdrovend is, houdt Teresa van haar hond en hoe hij eruit ziet.

Een moeilijke start voor Harvey de rimpelhond

Kort na de geboorte werden bij de drie baby's speciale nietjes ingebracht om hen te helpen hun ogen te openen. Dona en Louis, Harvey's broers en zussen, hadden geen complicaties van de ingreep, terwijl Harvey, door een infectie, zijn zicht voor 5 maanden verloor. Nu, komt het zicht langzaam terug.

De hond woont bij Teresa en haar familie. Chloe, de biologische moeder van Dona, Louis en Harvey blijft ook bij het gezin.

Ondanks dat Harvey groot begint te worden, draagt zijn moeder nog altijd zorg voor hem. Als Harvey water drinkt, zit het meeste tussen de rimpels en probeert zorgzame Chloe het water op te likken dat tussen de rimpels zit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harvey (@harvey.thesharpei)

Een uitstekende hondenmoeder

Twee dingen zijn Teresa op het lijf geschreven: ze is een zeer volhardende en dappere vrouw die fantastisch voor haar hond zorgt, en ze is ook zeer vindingrijk - de hele bende is tenslotte genoemd naar personages uit de tv-serie In Suits!

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen