Aanbieding

Twee katten zonder ogen

Ze kunnen het niet geloven

© Anderson Humane / Facebook

Twee blinde katten worden gek als ze begrijpen waar ze heen moeten

Door Kaami Kanje

Online sinds

Twee blinde kittens ontmoeten elkaar in het asiel en worden beste vrienden. Wat als een sprookje klinkt, wordt zelfs nog mooier...

Katten zijn in veel landen een van de populairste huisdieren en tegelijkertijd wachten talloze katten in asielen op adoptie, waardoor individuele verhalen vaak weinig aandacht krijgen.

De geschiedenis van de twee katten Rowan en Bubbly laat echter momenteel wereldwijd harten smelten.

Transformeer je huisdier in een kunstwerk!
Ja, ik wil het proberen!

Twee katten zonder ogen op zoek naar een thuis

De katjes delen een lot: Vanwege ernstige infecties moesten hen beide ogen worden verwijderd, wat een grote aanpassing voor de katten is, die zich eerst moeten aanpassen aan hun nieuwe levensomstandigheden.

Maar in het dierenasiel Anderson Humane in Illinois vinden de twee elkaar uiteindelijk en zijn ze vanaf het begin steun en troost voor elkaar in deze moeilijke tijd. Juliann Carlson, medewerker van het asiel, vertelt:

"Ze zijn sinds hun operaties bevriend en hebben elkaar nodig om elkaar te troosten. Bubbly wordt nerveus als Rowan niet bij haar is."

Natuurlijk weten alle dat de beperkingen van de twee kittens een adoptie moeilijk kunnen maken. Daarom doen de medewerkers van het asiel er alles aan om een thuis te vinden voor de schattige viervoeters.

Op Facebook stellen ze Bubbly en Rowan voor, en de dierenliefhebbers zijn enthousiast. Velen hebben zelf ervaringen met blinde kittens en zouden altijd opnieuw een dier met een zichtbeperking in huis nemen.

Een enorme geluk voor Bubbly en Rowan, want door al die aandacht vindt zich inderdaad iemand die hen wil adopteren. En wel SAMEN! Iets beters hadden ze zich niet kunnen dromen.

Zou jij een kat willen redden? Kijk dan op onze adoptiepagina!
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen